Antena 3 CNN Life Greşeala pe care multă lume o face când cumpără salată. Ai mare grijă la asta!

Greşeala pe care multă lume o face când cumpără salată. Ai mare grijă la asta!

<1 minut de citit Publicat la 20:49 16 Feb 2018 Modificat la 20:49 16 Feb 2018
o_1c6fv5abf9tq1uru1jlo9984418.jpg
Foto: Pixabay.com

Salata verde, spanacul, ridichile de lună şi alte verdeţuri de primăvară sunt sănătoase, însă trebuie să ştii foarte bine cum au fost cultivate. Crescute în soluri poluate, astfel de legume atrag nitraţi. Cercetările arată că mai ales vegetalele cultivate în sere şi solarii acumulează cantităţi foarte mari de nitraţi.

Speciile care au un conţinut ridicat de nitraţi sunt reprezentate în general de legume cu frunze la care acumularea se realizează în frunze, ciclul de vegetaţie până la data recoltării fiind scurt (salată, spanac, rucola).

Tot în această categorie se încadrează şi câteva specii de rădăcinoase, la care acumularea se face cu precădere în rădăcini (sfeclă roşie, ridichi).

În plus, odată recoltate, salata, spanacul dar şi alte legume cu frunze ar trebui consumate cât mai repede, dacă nu, măcar păstraţi-le la lumina, nu la întuneric.

×
Etichete: salata greseala
x close