„Trezirea trebuie să fie dimineața, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiți”, spune profesorul Vlad Ciurea.
Mai mult decât atât, renumitul medic susține că micul dejun trebuie luat în liniște.
„Masa trebuie să fie liniștită, fără telefoane, fără o agitație în jurul mesei. Am ajuns la un element esențial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în general o ceașcă încet, liniștit, și ca plăcere și ca digestie.”
„Celula nervoasă nu dorește multă mâncare la prânz. (...) Masa de seară trebuie să fie cât mai ușoară posibilă, fără o încărcare cu multe produse de carne și grase și fără o suprasolicitare, că nu soliciți numai creierul. Soliciți pancreasul, soliciți tubul digestiv, soliciți inima, nu trebuie încărcare la nesfârșit pentru masa de seară. Din nefericire, un obicei extrem de prost - încărcare cu alcool seara, care nu duce în mod deosebit la ceva bun. De aici urmează o serie întreagă de afecțiuni”, a spus Vlad Ciurea.
„Încă un secret. Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, nu este calculatorul, este zâmbetul. Modifici psihicul tău și capacitatea ta funcțională, iar pentru cei din jur care probabil sunt încordați, relaxează totul!”, a mai spus medicul.
„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu... Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, conchide neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în științe medicale și profesor universitar, potrivit DCNews.