Turnul din pizza a fost o experienţă italienească pe pământ românesc. De zece ori mai scund şi cu o durată a construcţiei infinit mai mică faţă de original, turnul a fost vopsit în culorile tricolorului.
Turnul din Pisa are 56 de metri, al nostru are 5,6 m. Turnul din Pisa a fost construit în 100 de ani, al nostru - în 100 de minute.
Curioşii s-au arătat impresionaţi de structura metalică, pe care maeştrii bucătari au suprapus nu mai puţin de 85 de pizza. Pentru a le prepara, ei au folosit 25 de kg de aluat, 15 de mozzarella, 8 kg de sos de roşii, 7 de şuncă, 4 kg de salam şi ciuperci din belşug.
Toate eforturile au meritat. Oamenii au urmărit captivaţi construirea turnului. După ce a fost gata, cei mai curajoşi s-au grăbit să se înscrie la un concurs. Cine mănâncă cel mai repede o pizza extra picantă.
Dacă Turnul din Pisa dăinuie de aproape 900 de ani, Turnul din Pizza a rezistat doar câteva zeci de minute. La final, turnul nu a fost înclinat, ci dezmembrat. Toţi cei prezenţi în parc au primit drept răsplată pentru prezenţă câte o pizza.