O echipă de ingineri şi economişti britanici a conceput "ştiinţa lui Moş Crăciun", sub forma unui ghid amuzant cu date ştiinţifice despre ce se întâmplă în seara în care toţi copiii primesc un cadou.
Potrivit calculelor lor, MOŞ CRĂCIUN va trebui să facă 640 de milioane de opriri, luând în calcul faptul că fiecare familie are în medie între 2 şi 3 copii.
Experţii au estimat că un elf are nevoie de 10 secunde pentru a împacheta un cadou, iar la această viteză, este nevoie de 3.000 de elfi care să lucreze opt ore pe zi, timp de un an, ca să împacheteze două CADOURI pentru fiecare copil.
Dacă MOŞ CRĂCIUN ar oferi două cadouri fiecărui copil, elfii vor avea nevoie de 80 de centimetri de hârtie de împachetat, ceea ce înseamnă un total de peste 2,5 milioane de kilometri de hârtie.
Această suprafaţă este suficientă pentru a înconjura lumea de 60 de ori şi reprezintă de şase ori distanţa de la Pământ la Lună.
Dacă Moş Crăciun ar trebui să păstreze toate cadourile într-un depozit, presupunând că fiecare cadou ocupă o suprafaţă medie de 0,008 metri cubi, depozitul ar ocupa un spaţiu echivalent cu suprafaţa ocupată de 240.000 de autobuze.
"Crăciunul se apropie şi ne-am gândit că faptul de a calcula «ştiinţa lui Moş Crăciun» este o modalitate nemaipomenită pentru a le arăta tinerilor, părinţilor şi chiar lui Moş Crăciun cât de importante sunt ştiinţa, matematica, ingineria şi tehnologia", a declarat Paul Jackson, directorul adjunct al fundaţiei EngineeringUK, care a participat la studiu.