Antena 3 CNN Life Florile pe care le poți planta în luna iunie. Vei avea o grădină de vis până toamna târziu

Florile pe care le poți planta în luna iunie. Vei avea o grădină de vis până toamna târziu

Iunie este o lună mult așteptată de grădinari, pentru că este perioada ideală pentru a planta anumite flori în grădină, de care se vor putea bucura până toamna târziu.

flori gradina
Florile pe care le poți planta în luna iunie. Vei avea o grădină de vis până toamna târziu Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2024   •   06:00

Luna iunie este perfectă pentru plantarea anumitor flori în grădină, având în vedere faptul că temperaturile sunt ridicate, iar solul este clad. 

Aceste flori iubesc soarele, iar unele dintre ele vor înflori până toamna târziu.

Chiar dacă aceste flori sunt plantate în iunie, vor înflori rapid, datorită faptului că temperatura solului este ridicată. 

De altfel, lunile de vară sunt foarte importante pentru pasionații de grădinărit, deoarece este momentul în care aceștia desfășoară multe activități în grădină.

Vremea bună și solul cald permit florilor să se dezvolte în voie și să înflorească abundent și continuu.

De asemenea, multe dintre aceste flori au proprietatea de a respinge dăunătorii, fiind benefice pentru grădinile de legume.

Astfel, printre speciile care pot fi plantate în luna iunie se numără: gălbenelele, gura leului, calendula, ochiul boului, cârciumăresele, lavanda, garofițele, margaretele, crăițele și petuniile.

Dintre toate, calendula și crăițele au un miros care nu este tolerat de dăunători, făcându-i să stea la distanță de plantele din grădina de legume. 

Dacă sunt îngrijite corespunzător, unele flori înfloresc până toamna târziu. Totodată, ideal este ca plantarea din luna iunie să nu se bazeze exclusiv pe semințe, ci și pe răsaduri crescute în ghiveci.

×
Subiecte în articol: gradinarit flori plantare luna iunie
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close