Antena 3 CNN Life Fiul lui Hugh Hefner vrea să relanseze revista pentru adulți lansată de tatăl său și oferă 100 de milioane de dolari pentru marcă

Fiul lui Hugh Hefner vrea să relanseze revista pentru adulți lansată de tatăl său și oferă 100 de milioane de dolari pentru marcă

Un barbat inconjurat de mai multe femei
Hugh Hefner a fondat Playboy în 1953. Revista a devenit foarte populară datorită nu numai fotografiilor nud, ci și contribuțiilor editoriale ale jurnaliștilor celebri. Sursa foto: Getty images
de N.B.    |    22 Oct 2024   •   11:54

Cooper Hefner, fiul lui Hugh Hefner, fondatorul Playboy, vrea să relanseze compania care astăzi este în criză.

Potrivit Wall Street Journal, Cooper Hefner, fiul lui Hugh, fondatorul celebrei reviste erotice, a oferit 100 de milioane de dolari pentru a prelua brandul de la actualul proprietar, grupul Plby. Scopul lui Cooper, în vârstă de 33 de ani, este relansarea mărcii, care și-a revenit după ani de dificultăți serioase.

 

Hugh Hefner a fondat Playboy în 1953. Revista a devenit foarte populară datorită nu numai fotografiilor nud, ci și contribuțiilor editoriale ale jurnaliștilor celebri. În culmea succesului său, în 1971, compania s-a listat la bursă, atingând un an mai târziu un record de 7,2 milioane de exemplare. Apoi, progresiv, scăderea veniturilor din publicitate și creșterea pornografiei online pe piaţă au dus la scăderea succesului revistei Playboy.

Astfel, în 2011, Hugh Hefner a făcut echipă cu un fond de investiții și a scos compania de pe bursă, cu scopul de a găsi noi surse de venit. Hefner a murit apoi în 2017, în timp ce Playboy a încetat să mai publice revista în varianta tipărită în 2020. 

Ulterior însă managementul nu a dat rezultatele dorite. Conducerea a încheiat o serie de acorduri de licențiere a mărcii, și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte intimă și a început propriul site după modelul Onlyfans. Niciuna dintre aceste inițiative nu a fost încununată de succes și pe bursă valoarea grupului Plby a scăzut la puțin peste 50 de milioane de dolari.

În dezacord cu planurile industriale ale lui Plby, familia Hefner și-a redus treptat prezența în capital, până la eliminare, și a renunțat la funcţiile efective din companie. Acum Cooper Hefner, cel mai mic dintre cei patru copii, este gata să revină la conducerea grupului. Dacă Plby îi acceptă propunerea de 100 de milioane, Cooper intenționează să se ocupe personal de relansarea mărcii, preluând rolul de CEO. "Este o companie americană grozavă și un brand american grozav", a spus Hefner. Dar "actuala conducere a adus-o într-o stare de aproape inexistentă".

×
Parteneri
x close