Antena 3 CNN Life Fenomen îngrijorător printre tinere. Bărbații sunt disperați

Fenomen îngrijorător printre tinere. Bărbații sunt disperați

o_1bfmrev8a6kd1g1q1u051pme1a468.jpg
Foto: Pixabay.com
09 Mai 2017   •   18:04

Tinerii din Japonia se confruntă cu un fenomen destul de îngrijorător și anume faptul că aceștia sunt tot mai puțin interesați să aibă o relație convențională. Mass-media din Japonia numește acest fenomen shokogunul seckusu shinai sau "sindromul celibatului".

Aproape jumătate dintre tinerele din Japonia cu vârste cuprinse între 16-24 de ani nu sunt interesate, ori chiar disprețuiesc relațiile intime, se arată într-un studiu.

Potrivit The Guardian, numărul persoanelor singure a atins un nivel record. Un sondaj realizat în 2011 a constatat că 61% dintre bărbații necăsătoriți și 49% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani nu se aflau în niciun fel de relație romantică, o creștere de aproape 10% de la cinci ani înainte. 

Un alt studiu a arătat că o treime dintre tinerii cu vârste sub 30 de ani n-au avut niciodată relații amoroase. 

Milioane de persoane nici măcar nu se întâlnesc, iar pentru guvernul lor, "sindromul celibatului" face parte dintr-o catastrofă națională care se prefigurează. Japonia are deja una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din lume. Populația sa de 126 de milioane de persoane, care a scăzut în ultimul deceniu, se preconizează să scadă cu încă o treime până în 2060. 
 

×
Subiecte în articol: tinere fenomen japonia relatie persoane
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close