Nu ştiu cum vă simţiţi voi, dar eu când sunt răcită mă transform într-un om tare neprietenos, căruia nu îi poţi face pe plac nicicum. Şi toate astea pentru că nu suport starea de iritare, temperatura ridicată, nasul înfundat şi alte multe simptome care nu sunt deloc confortabile. Nu mai spun de durerea din gât sau de faptul că mă dor toate, de la cel mai mic oscior până la întreg capul, şi ce este şi mai neplăcut este starea de somnolenţă pe care o am tot timpul. Sunt sigură nu spun poveşti şi că fiecare dintre voi aţi trecut prin aşa ceva. Ei bine, pentru că ultima dată când am trecut prin această experinţă nedorită, numită răceală, m-am documentat cum aş putea să ma vindec renunţând la medicamente, m-am gândit să vă împărtăşesc şi vouă ce am aflat, mai ales că acum este sezonul în care ne putem îmbolnăvi mult mai uşor. Și cum trebuia să cer și sfatul unui specialist, am stat de vorbă cu doamna doctor Carmen Sora, medic specialist medicină generală.
Mâncați cât mai multe fructe și legume!
Alimentaţia este foarte importantă. Şi răceala se vindecă cu ajutorul hranei. Consumaţi fructe şi legume cât mai proaspete. Acestea au vitamine, minerale şi antioxidanţi care luptă cu boala. Mâncaţi cel puţin o salată de legume pe zi. Consumaţi usturoi şi ceapă, conţin o substanţă numită alicina care are efect antibacterian, antiviral, antiparazitar şi antifungic natural, ceea ce o face să lupte cu microbii din organism.
Odihniți-vă!Chiar dacă avem nevoie de hrană pentru a ne vindeca, nu trebuie să vă forţaţi să mâncaţi când sunteţi bolnavi. Organismul este oricum slăbit şi nu faceţi decât să înrăutăţiţi situaţia, ne avertizează doamna dr. Sora. În schimb, dormiţi cât mai mult. În timpul somnului, celulele se refac mult mai repede şi se poate lupta cu viruşii.
Citeşte articolul integral pe
elacraciun.ro