Bucătarul a omis să vă dezvăluie ceva – condimentele. Pe lângă sare și piper (nelipsitele ingrediente din bucătărie), rozmarinul, busuiocul, tarhonul, oregano și altele dau un gust aparte mâncării.
Ela Crăciun a făcut un ghid al condimentelor potrivite, pe care s-a gândit să-l împărtășească tuturor.
Busuiocul merge de minune la carnea albă (curcan) dar și alături de o friptură de vită sau miel. Nu-ți fie teamă să îl combini cu fructe de pădure sau, in mâncăruri, cu roșii, oregano și cimbru. Presară întotdeauna busuioc peste mâncăruri italienești, în sos de roșii sau pesto. Poți adăuga orice tip de ulei (de la cel de struguri, la cel de măsline sau chiar de rapiță).
Mărarul dă un gust bun somonului, merge în salate alături de castraveți și morcovi sau în iaurturi naturale. Va avea gust și mai bun alături de condimente ca piper, ghimbir, boabe de muștar, scorțișoară și cuișoare. Poți să-l incluzi în preparate ca ciorbă, salate, platouri cu brânză. Alege uleiul de rapiță sau șofran dacă vrei o savoare deosebită.
Mai multe pe ElaCraciun.ro