Intr-o societate civilizata, drepturile fiecarui cetatean trebuie respectate, fara a se face discriminari legate de varsta, sex, apartenenta politica sau religioasa si asa mai departe. Unul din aceste drepturi este, sau ar trebui sa fie, acela de a divorta. Intr-o societate religioasa, divortul nu este recunoscut, existand conceptia inradacinata de mii de ani ca, odata uniti in fata Autoritatii Divine, sotii nu au voie sa divorteze. De exemplu, in tari europene, precum Italia, in cazul in care un cuplul se casatoreste religios si doreste sa divorteze, aceasta actiune nu este recunoscuta de biserica si este nevoie de o anumita dispensa Papala pentru a obtine desfacerea casatoriei. Si nu trebuie sa uitam ca un divort celebru, cel al regelui Henric al VIII-le de sotia sa Caterina de Arragon, pentru ca nu a fost acceptat de Papa, a dus la ruperea Angliei de suveranitatea Sfantului Scaun si a schimbat fata acestei natiuni pentru totdeauna.
Desi, la noi divortul este permis prin lege, inca exista conceptia de a arata cu degetul persoana divortata. Desi, adesea, oamenii din jur cunosc cauzele divortului, tind sa judece sotul sau sotia care a inaintat cererea de divort. Pentru a evolua, trebuie sa intelegem ca doi oameni care s-au iubit, pot sa se schimbe dupa ani, sau chiar luni. Nu este indicat ca o femeie si un barbat, care nu se mai inteleg, sa ramana impreuna. De asemenea, nu este indicat sa se faca compromisuri, mai ales cand situatia este insuportabila. Am auzit atatea cupluri spunand ca, desi nu mai au nimic in comun, raman im preuna de dragul copiilor. Este, probabil, una din cele mai mari greseli. Desigur, nu este incurajat divortul, atunci cand neintelegerile sunt minore. Exista, pentru a repara situatia, diferite metode cum ar fi terapia de cuplu, mersul la psiholog. Este bine, ca rareori sa implicati restul familiei. Problemele din cuplu, sunt ale voastre si numai ale voastre si cel mai bine este sa apelati la ajutor de specialitate. Revenind la relatiile care continua doar de dragul copiilor, repercursiunile, pe termen lung, vor fi dezastruase, atat pentru parinti, cat si pentru copil sau copii. Trebuie sa realizati ca, probabil o perioada veti rezista, insa, in timp, neimplinirea si frustrarile isi vor spune cuvantul din ce in ce mai adanc. Va veti sacrifica intreaga viata. Si, sa nu credeti ca cel mic nu va simti acest lucru. Nefericirea parintilor este usor receptata de copii, mai ales, ca multi dintre adulti au tendinta nesanatoasa de a-si revarsa frustrarile asupra celor mici.
Cel mai bine, daca pana la urma problemele din cuplu nu se pot rezolva, este sa divortati. Copilului trebuie sa ii explicati astfel incat sa inteleaga ca mama si tata nu divorteaza de el. Copilul va fi mereu pe acelasi loc si trebuie, de dragul lui, sa va intelegeti, dupa divort, in ceea ce priveste cresterea si educatia copilului. In momentul in care va veti recastiga libertatea in acte, veti observa ca va fi si o libertate mentala. Repet, nu se incurajeaza divortul, dar se incurajeaza fericirea fiecarui individ in parte.
Pentru a deschide un divort Romania, exista mai multe cai. In primul rand, daca ajungeti la o intelegere amiabila cu sotul, respectiv sotia, in ceea ce priveste copilul minor si partajul, divortul se va face la notar. Este o procedura simpla, care dureaza 1 luna de zile de la depunerea actelor. In cazul in care doriti, pur si simplu un avocat sau situatia este mai complicata, atunci este bine sa apelati la o persoana cu experienta. Unul din avocatii specializati in divorturi este Nora Drulea. Aceasta are o vasta experienta in spete legate de divort. De exemplu, printre serviciile oferite de doamna avocat Nora Drulea, se numara: divort culpa comuna, divort din culpa exclusiva, revenirea sotiei la numele purtat anterior, stabilirea locuintei minorului, custodia copilului, ordinul de protectie, prestatia compensatorie, obligatia de intretinere. De exemplu, doamna avocat Nora Drulea s-a specializat, in cazuri ce sunt din ce in ce mai dese, si anume divort din strainatate. Asta inseamna ca daca unul din soti este intr-o alta tara si doreste sa divorteze, cu ajutorul doamnei avocat, prin intermendiul unei procure speciale completate la consulatul tarii respective, poate sa obtina acest lucru. Astfel, avocatul se va prezenta la toate termenele, nemaifiind nevoie de prezenta sotului sau sotiei care a introdus cererea de divort, decat in cazuri speciale.
Un lucru ce o face pe doamna avocat Nora Drulea speciala, este faptul ca, pe langa studiile in drept, aceasta are si studii in psihologie. Pentru a fi un avocat de succes, trebuie sa stii cum sa intelegi oamenii. Doamna avocat a inteles ca divortul este o experienta mai speciala, in sensul ca este, adesea, extrem de traumatizanta. Atunci cand lucrezi cu un suflet ranit, trebuie sa stii exact cum sa tratezi cazul astfel incat, pe lanaga serivicii excelente, sa oferi si sprijinul emotional de care clientii au nevoie. Aceasta va va sfatui asa cum este mai bine si va va incuraja sa discutati cu domnia sa orice problema legata de cauza sau cauzele care au dus la ruptura.
Asadar, daca va aflati in situatia de a nu mai dori sa continuati o casnicie, daca doriti sa luptati pentru drepturile copilului dumnevoastra, daca vreti sa va simtiti in siguranta, apelati cu incredere la doamna avocat Nora Drulea. Veti descoperi mai mult decat un avocat. Veti descoperi un prieten.