Antena 3 CNN Life Familie ”Când m-am căsătorit pentru prima oară, m-am gândit că eu și soția mea va trebui să împărțim tot, așa am ajuns să nu mai avem banii la comun” - Ce s-a întâmplat după așa decizie

”Când m-am căsătorit pentru prima oară, m-am gândit că eu și soția mea va trebui să împărțim tot, așa am ajuns să nu mai avem banii la comun” - Ce s-a întâmplat după așa decizie

1 minut de citit Publicat la 10:52 04 Mai 2018 Modificat la 10:52 04 Mai 2018
o_1ccg70hddpcfdshmmi1rlf1cng8.jpg

”Cand m-am căsătorit pentru prima oară, m-am gândit că eu și soția mea va trebui să împărțim tot. De-a lungul timpului însă, mi-am dat seama că amândoi  avem nevoie de mai mult spațiu personal. Pentru mine, asta a însemnat și separarea banilor” a scris Laura McCamy pentru Business Insider.

Steven Nock, profesor de sociologie la Universitatea din Virginia afirmă că această mentalitate este comună, deoarece cuplurile au nevoie de independență pentru a avea o căsnicie de succes, iar această independență se extinde de multe ori atât în partea financiară a relației, cât și în viață socială.  

Conform studiilor, acest comportament financiar nu este unul neobișnuit, deaorece doar 51% dintre cupluri își împart finanțele, 34% păsterează anumite conturi separate, iar 15% nu împart banii deloc. Iată care sunt motivele din spatele acestei decizii de a nu împarți finanțele:  

1. Două conturi bancare sunt mai bune decât unul: un cont comun poate adăuga stres unei casnicii. Dacă tu și partenerul aveți obiceiuri de cheltuieli și priorități financiare diferite, puteți fie să vă luptați pe această temă, sau să vă oferiți spațiu. S-ar putea să fiți mai fericiți dacă nu știți câți bani au mers spre lecțiile de pian sau noua geantă a partenerului.  

2. Nu înseamnă neapărat că este totul sau nimic: dacă doriți, puteți să aveți și un cont comun, unde ambii contribuiți pentru cheltuielile coumune, precum și conturi separte, pentru poftele individuale.  Din contul comun poate fi plătită chiria, cheltuielile de casă, și taxele. Poftele individuale însă, ar trebui achitate din contul personal. 

3. Dacă alegi conturi separate, asta nu înseamnă că nu va trebui să îți discuți viața financiară cu partenerul: chiar dacă hotărăști să ai conturi complet separte, va trebui să îți discuti viață financiară cu partenerul, deoarece ienvitabil vor apărea cheltuieli comune, precum chiria sau imprumuturi de casă. De asemenea, dacă un soț moare, conturile comune oferă de obicei supraviețuitorului acces imediat fără restricții. În cazul în care conturile sunt separate, atunci probabil că veți avea nevoie de documentație care să dovedească că aveți dreptul la bani și este posibil să trebuiască să treceți prin anumite probe înainte sa aveți acces. 

Sursă: Business Insider 

×
Etichete: relatii
x close