Spre exemplu, în cazul femeilor, lipsa dorinţei sexuale poate semnala disfuncţii ale tiroidei sau alte probleme hormonale, iar durerea actului sexual poate arăta un cancer pelvin aflat la început. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, disfuncţiile erectile sunt recunoscute drept indicatori ai unor boli cardiovasculare. Tocmai de aceea, problemele de sex n-ar trebui ignorate.
Sexul satisfăcător a fost legat de creşterea speranţei de viaţă, o imunitate mai mare, abilităţi îmbunătăţite de a lupta cu stresul dar şi un ataşament mai mare faţă de partener. Aşa că, în cazul în care dormitorul este folosit exclusiv pentru somn, trebuie să cauţi răspunsuri. Viaţa ta sexuală, dar şi sănătatea ta te vor mulţumi.
Iată câteva locuri de unde să începi:
Disfuncţiile erectile înseamnă mai mult decât probleme de sex Poate că nu ştiai până acum, însă bărbaţi poată un “canar” în pantaloni. Doctorii au ajuns la concluzia că penisul este un instrument eficace pentru detectarea problemelor inimii. Tocmai de aceea, problemele erectile cu care se confruntă o treime din bărbaţii trecuţi de 40 de ani n-ar trebui ignorate.
Disfuncţiile erectile sunt mesagerii bolilor la inimă pentru că arterele din penis sunt mult mai subţiri decât cele coronariene. Iar când plaga începe să se depună pe artere, primele care au de suferit sunt vasele sanguine ale organului genital masculin, însă nu va trece mult până vor apărea problemele la inimă (vreo 3-4 ani).
Complementar la orice tratament pentru bolile vasculare pentru bărbaţi există alte opţiuni pentru rezolvarea disfuncţiilor erectile. O dietă echilibrată şi exerciţiile fizice regulate nu doar că stopează acumularea de plagă pe artere, însă chiar inversează procesul. Iar un studiu realizat în 2004 pe bărbaţi obezi care aveau şi disfuncţii erectile, s-a observat că funcţia erectilă s-a îmbunătăţit la bărbaţii care au adoptat un comportament sănătos şi au pierdut în jur de 13 kilograme.
Ejacularea precoce face parte dintre problemele de sex cele mai întâlnite Un lucru este clar, bărbaţii care suferă de ejaculare precoce au probleme mari în stabilirea şi păstrarea unor relaţii de lungă durată. Cu toată tehnica medicală, nu a fost găsită încă pilula minune care să rezolve această problemă. Pe lângă pastile, doctorii mai recomandă geluri şi creme care reduc sensibilitatea penisului. Deşi studiile au demonstrat eficacitatea acestor soluţii, totuşi cuplurile spun că sunt destul de dificil de aplicat. Potrivit specialiştilor, mintea bărbaţilor joacă un rol important în rezolvarea acestei probleme. Spre exemplu, terapeuţii atacă anxietatea, stresul, vinovăţia şi depresia pacienţilor astfel încât să se bucure de o viaţă sexuală normală.
Însă adevărul este că nimeni nu ştie cu exactitate cât ar trebui să dureze o partidă normală de sex. Este ceva subiectiv. Într-un sondaj realizat recent, respondenţii au spus că o partidă de amor satisfăcătoare ar trebui să dureze între 3 şi 13 minute.
Una dintre problemele de sex ale cuplului este şi lipsa orgasmului la femei Lipsa orgasmului la femei este destul de întâlnită, peste 10% dintre femei n-au ajuns niciodată la climax. Cel mai adesea, femeile au nevoie de educaţie sexuală, pentru a afla cum funcţionează corpurile lor. Se mai poate apela la un psihoterapeut, iar împreună cu acesta să se rezolve problemele care le inhibă precum anxietatea, stresul etc.
Însă, în cazul în care problemele medicale sunt cauza lipsei orgasmului, este nevoie de tratament sau de schimbarea lui. Şi asta pentru că sunt unele medicamente, precum antidepresivele, care au un asemenea efect.
Femeile pot învăţa să-şi intensifice orgasmul. Potrivit unor cercetări realizate de către Universitatea Rutgers din Statele Unite, stimularea fizică precum şi gândul la stimularea fizică activează aproximativ aceleaşi zone din creier. Aşadar, doamnelor, puneţi-vă imaginaţia la lucru şi veţi avea orgasme din ce în ce mai multe.
Lipsa dorinţei şi problemele de sex Multe femei se plâng de lipsa libidoului, iar una dintre cauze este pastila contraceptivă. Se cunosc de multă vreme efectele secundare ale acestei pilule. Însă, nu doar pilula contraceptivă poate fi învinovăţită pentru lipsa dorinţei sexuale. Aceasta este chiar o boală şi poate afecta atât femei tinere cât şi pe cele mai în vârstă. Printre factorii vinovaţi de lipsa libidoului se pot enumera partenerul, depresia şi problemele hormonale.
Unele dintre femei suferă din cauza nivelului scăzut de testosteron. Acest hormon este strâns legat de libido atât la bărbaţi cât şi la femei. Tocmai de aceea pentru tratarea acestei probleme se foloseşte tratamentul cu testosteron. Este adevărat totuşi că dozele trebuiesc atent urmărite, întrucât prea mult testosteron poate avea efecte secundare de genul îngroşării vocii, acnee şi exces de păr.
Citeste zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.