Iata care sunt cele 9 condimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa:
Ketchupul – reduce riscul de boli cardiovasculare
Doza zilnica: 3-4 linguri
Cum functioneaza: Licopenul (un antioxidant extrem de puternic care se gaseste in ketchup) incetineste procesul care duce la ateroscleroza. Toate sortimentele de ketchup contin licopen, insa un studiu arata ca marcile organice au cu 60% mai mult licopen pe gram decat celelalte varietati. In plus, ketchupul organic are cele mai ridicate niveluri de vitaminele A, C si E.
Idei de servire: Foloseste ketchupul cel mai inchis la culoare pe care il gasesti pentru ca are cel mai mult licopen. Poti sa-l folosesti simplu sau poti sa faci un sos rusesc combinandu-l in parti egale cu maioneza light. Amesteca-l cu usturoi taiat marunt si ierburi aromatice pentru a marina puiul la gratar.
Mierea de hrisca – intarzie imbatranirea
Doza zilnica: 2-4 linguri
Cum functioneaza: Mierea inchisa la culoare, cum e cea de hrisca sau de afine, contine cei mau multi antioxidanti, spun cercetatorii. Antioxidantii protejeaza celulele de efectele devastatoare ale radicalilor liberi si pot reduce riscul de boli de inima, cancer, scaderea capacitatii cognitive si degenerarea maculara, care afecteaza vazul unor persoane pe masura ce inainteaza in varsta.
Idei de servire: Mierea are o aroma foarte puternica, asa ca adaug-o in doze mici in cerealele de dimineata, in iaurt, ceai si chiar poti s-o folosesti in loc de zahar. Poti s-o pui si in sosurile de salata pe care le faci in casa pentru o usoara dulceata adaugata preparatului.
Citeste continuarea aici.
Ketchupul – reduce riscul de boli cardiovasculare
Doza zilnica: 3-4 linguri
Cum functioneaza: Licopenul (un antioxidant extrem de puternic care se gaseste in ketchup) incetineste procesul care duce la ateroscleroza. Toate sortimentele de ketchup contin licopen, insa un studiu arata ca marcile organice au cu 60% mai mult licopen pe gram decat celelalte varietati. In plus, ketchupul organic are cele mai ridicate niveluri de vitaminele A, C si E.
Idei de servire: Foloseste ketchupul cel mai inchis la culoare pe care il gasesti pentru ca are cel mai mult licopen. Poti sa-l folosesti simplu sau poti sa faci un sos rusesc combinandu-l in parti egale cu maioneza light. Amesteca-l cu usturoi taiat marunt si ierburi aromatice pentru a marina puiul la gratar.
Mierea de hrisca – intarzie imbatranirea
Doza zilnica: 2-4 linguri
Cum functioneaza: Mierea inchisa la culoare, cum e cea de hrisca sau de afine, contine cei mau multi antioxidanti, spun cercetatorii. Antioxidantii protejeaza celulele de efectele devastatoare ale radicalilor liberi si pot reduce riscul de boli de inima, cancer, scaderea capacitatii cognitive si degenerarea maculara, care afecteaza vazul unor persoane pe masura ce inainteaza in varsta.
Idei de servire: Mierea are o aroma foarte puternica, asa ca adaug-o in doze mici in cerealele de dimineata, in iaurt, ceai si chiar poti s-o folosesti in loc de zahar. Poti s-o pui si in sosurile de salata pe care le faci in casa pentru o usoara dulceata adaugata preparatului.
Citeste continuarea aici.