Antena 3 CNN Life Familie Ce fel de peşte trebuie evitat din alimentaţie

Ce fel de peşte trebuie evitat din alimentaţie

1 minut de citit Publicat la 16:34 12 Mar 2014 Modificat la 16:34 12 Mar 2014
Ce fel de peşte trebuie evitat din alimentaţie
Cu totii am auzit macar o data spunandu-se cat de sanatos este pestele, cat de plin de “grasimi bune” este el, ce minuni face fosforul pe care-l contine pentru organism, importanta celebrilor acizi grasi Omega3 si a o groaza de alte elemente nutritive pe care le aduce  corpului nostru. Toti medicii recomanda macar o data pe saptamana consumul de peste, atat in alimentatia copiilor, cat si in cea a  adultilor. Toate acestea sunt deja chestiuni cunoscute, stim, deci, ca trebuie sa mancam peste. Ceea ce nu stim este, insa, faptul ca nu toate tipurile de peste sunt atat de sanatoase si ca, dimpotriva, exista soiuri de pesti sau produse din peste care chiar ar trebui evitate! Iata cateva informatii de retinut si care vin in sprijinul unei alegeri corecte pentru sanatatea noastra.
 

1.    CRAPUL ROMANESC, CRAPUL CHINEZESC, FITOFAGUL: ei fac parte din aceeasi familie, sunt mari aducatori de Omega3 si fosfor si sunt pesti care pot fi consumati in orice cantitate, mai ales ca ii gasim si proaspeti in comert. Singurul mic “dezavantaj” ar fi pretul: sunt pesti destul de scumpi pentru multi dintre cumparatori (mai ales crapul romanesc).

 

2.    MACROU, HERING, COD, MERLUCIU: toti sunt pesti oceanici si nu-i gasim decat in stare congelata la noi in tara, insa sunt  pesti de foarte buna calitate, plini de elemente nutritive. Atentie la pestii congelati, insa, intrucat nu toti importatorii sau comerciantii ii transporta si pastreaza in conditii corecte: de foarte multe ori ei sunt decongelati si apoi recongelati, proces care altereaza proteina, unul dintre cele mai importante elemente nutritive pentru care consumam pestele. Si ca aspect, in urma decongelarii si recongelarii, de foarte multe ori carnea de peste dobandeste un aspect neplacut, devine moale si se dezintegreaza. Daca ati constatat acest aspect in urma decongelarii, mai bine nu mai consumati carnea respectiva, pentru ca deja calitatea ei a fost alterata in urma recongelarilor repetate.
 

Citeste continuarea aici.

×
x close