Antena 3 CNN Life Este bine să cureți cartofii noi de coajă? Află părerea specialiștilor

Este bine să cureți cartofii noi de coajă? Află părerea specialiștilor

<1 minut de citit Publicat la 14:41 21 Mai 2017 Modificat la 14:41 21 Mai 2017
o_1bgldac5o1ripjbd112c1bjllsf8.jpg
Foto: retete.perfecte.md

Cartoful nou, proaspăt reprezintă un aliment hrănitor de cea mai bună calitate. O singură bucată, de dimensiuni medii, furnizează peste 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 20% din doza de vitamina B6, fier şi potasiu.

În compoziția cartofilor noi se afla apă, amidon, zaharuri, celuloză, grăsimi și proteine, o cantitate semnificativă de aminoacizi și săruri minerale, informează realitatea.net. De aceea atunci când ne hotărâm să consumăm cartofi este bine să le păstrăm și coaja. Aceasta conține cea mai mare cantitate de minerale și vitamine. 

Specialiştii ne sfătuiesc doar să-i spălăm cu un burete aspru, sub jetul de apă și să îi preparăm.
 

×
x close