Activitățile în aer liber vor câștiga teren, dar, după un început de an agitat, energia are tendința să scadă.
Pentru a evita întâlnirea cu deja cunoscuta astenie de primăvară, există câteva metode foarte simple pentru un plus de energie și o vitalitate constantă. Indicat ar fi să realizăm aceste activități în fiecare zi, dar, dacă timpul nu ne permite, să alegem măcar două, pe care să le transformăm în obiceiuri.
Mișcarea în natură
Departe de a fi clișeică, activitatea în aer liber este benefică din toate punctele de vedere și acest lucru s-a demonstrat inclusiv științific. Dincolo de beneficiile fizice evidente, mișcarea și aerul curat aduc plusuri majore și pe plan mental. Indiferent dacă deții apartament 2 camere iasi sau o casă cu grădină la marginea orașului, fără îndoială că ai observat diferențele între zilele în care ieși în natură și cele când stai doar în casă.
Chiar și o plimbare scurtă, de jumătate de oră, poate limpezi cele mai încurcate gânduri. Chiar dacă nu ești fanul sălilor de fitness (deși antrenamentele bine structurate au avantaje majore), poți alege să faci sport în aer liber, fără să fie nevoie de accesorii prea multe (ai putea alerga, de exemplu).
Alimentația sănătoasă
Să mănânci sănătos pare să fie complicat, la prima vedere, mai ales pentru că programul din fiecare zi poate fi haotic, încărcat de elemente neprevăzute. Totuși, indicat ar fi să nu sărim peste micul dejun sau să îl înlocuim doar cu o cafea, deoarece sistemul digestiv va avea de suferit. Alege să consumi fructe și legume de sezon, eventual din surse de încredere, împărțite în toate cele 3 mese zilnice.
Există inclusiv surse de grăsimi sănătoase și alimente cu fibre, dar și cu un conținut de vitamine care să poată echilibra hormonal corpul. De asemenea, gustul trebuie să conteze, astfel că asezonarea cu anumite condimente este potrivită, mai ales când unele dintre ele sprijină digestia sau circulația sângelui.
Timpul de calitate
Dacă, pentru unii, împărțirea vieții în două capitole complet distincte (profesional și personal) este ușoară, alții susțin că este aproape imposibil să faci acest lucru, mai ales când te ocupi de ceva ce îți place foarte mult sau ai chiar propriul business. De aceea, poate o abordare mai potrivită este cea a timpului de calitate, petrecut în exteriorul momentelor de la birou.
Fie alături de cei dragi, fie doar pentru tine, acest timp de calitate se traduce printr-un mai bun echilibru personal și o satisfacție constantă, datorată stării de bine. Putem vorbi, aici, și de câteva ore petrecute la spa, pentru relaxare și chiar meditație, dar și de participarea la o conferință din domeniul care te pasionează (poate să nu aibă legătură cu ceea ce faci la job).
Realizarea propriilor planuri
Parcă ne și vedem, la începutul anului, cum puneam pe hârtie sau planificam mental cum va decurge întregul an din punctul de vedere al investițiilor, al construirii proiectelor, vacanțelor și al evoluției financiare. Perseverența este cuvântul de ordine, în acest context, pentru că, de regulă, ne pierdem printre picături și uităm ce ne-am propus, ajungând să tot amânăm.
Diferența între importanța acelor planuri este dată de recurența acestora în mintea fiecăruia. Dacă, la fiecare câteva zile, de exemplu, ai în minte ce îți dorești să faci, nu mai sta pe gânduri și acționează - este foarte clar că acel plan este important pentru tine. Dacă, în schimb, ai uitat de proiectul respectiv acum câteva luni, mai bine analizezi din nou importanța lui.
Acestea sunt doar câteva recomandări accesibile, pentru zile pline de energie și echilibru. Nu uita că un pas, oricât de mic, este, de fapt, un progres palpabil în tot ceea ce dorești să faci. Iar dacă ai descoperit alte variante care funcționează pentru tine, bazează-te pe ele și transformă-le în obiceiuri de zi cu zi.