Antena 3 CNN Life Emoțiile negative pot cauza boli grave. Stresul, printre primele cauze ale îmbolnăvirilor

Emoțiile negative pot cauza boli grave. Stresul, printre primele cauze ale îmbolnăvirilor

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 10:30 20 Oct 2020 Modificat la 10:30 20 Oct 2020
Emoțiile negative pot cauza boli grave. Stresul, printre primele cauze ale îmbolnăvirilor

”Tot ce înseamnă emoție negativă este, de fapt, o repetiție a unei traume spirituale, a unei supărări. Odată repetată, acest gând devine corp. Gândul înseamnă energie electrică, corpul înseamnă câmp magnetic. Se creează un câmp electro-magnetic, iar acea energie negativă, în funcție de trauma spirituală, va afecta un organ. 

Psoriazisul, o boală a fricilor

Tot ce înseamnă inabilitatea mea de a mă desfășura în mediu extern presupune o presiune uriașă la nivelul pielii. În situația în care corpul percepe un atac emoțional, semnalul ăsta de alarmă pentru sistemul nervos central înseamnă virus. El nu știe că este o emoție ci îl percepe ca pe un virus. Moment în care dă drumul în sistemul imunitar la anticorpi. Iar anticorpii atacă pielea, pentru că acolo a venit impulsul”, povestește Oana Berdilă. 

Diabetul, cauzat de ingrijorare

Așadar, apare psoriazisul, o boala autoimună cauzată de frica permanentă de societate. 

”Diabetul, este o boală a îngrijorării. Celulele reacționează la mediu. Iar în situația în care eu stau într-un mediu negativ, în situația în care sunt atentă la imaginea exterioară, la cum arăt, la ce spun, la ce vreau să demonstrez și nu se întâmplă toate astea, automat sentimentul devine unul de insuficiență de sine. Asta degenerează, de cele mai multe ori, în diabet. Diabetul este o boală a stresului”, a adăugat Berdilă. 

Iubirea și acceptarea de sine rezolvă mare parte din probleme

Singura modalitate de a scăpa de emoțiile negative este, în mare parte, iubirea și acceptarea de sine. 

”Momentul prezent înseamnă să știu cine sunt, să fiu bine cu mine, să mă accept, să fiu vulnerabil, care înseamnă că îmi place de mine, și să mă provoc în sensul pozitiv”, a concluzionat Oana Berdilă. 

 

×
x close