Antena 3 CNN Life Elon Musk sugerează că ar susține înlocuirea democrației cu un guvern de „masculi alfa cu nivel ridicat de testosteron”

Elon Musk sugerează că ar susține înlocuirea democrației cu un guvern de „masculi alfa cu nivel ridicat de testosteron”

elon musk x
Poza de profil a lui Elon Musk pe rețeaua X, fosta Twitter. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    03 Sep 2024   •   22:48

Elon Musk și-a folosit rețeaua socială X pentru a promova o teorie conform căreia o „Republică” liber-cugetătoare ar putea exista doar sub luarea deciziilor de către „bărbați cu statut înalt”, iar femeile sau „bărbații cu T scăzut” nu ar fi bineveniți în ea, transmite Independent.

Duminică, Musk a postat din nou pe X o captură de ecran a teoriei, care pare să fi fost concepută pe 4chan în 2021.

Teoria, scrisă de un utilizator anonim, sugerează că singurii oameni capabili să gândească liber sunt „masculii alfa cu testosteron ridicat” și „oamenii aneurotipici” și că acești „masculi cu statut înalt” ar trebui să conducă o „Republică” care este „doar pentru cei care sunt liberi să gândească”.

„Oamenii care nu se pot apăra fizic (femeile și bărbații cu T scăzut) analizează informațiile printr-un filtru de consens, ca un mecanism de siguranță”, se arată în mesaj.

„Doar bărbații alfa cu T mare și persoanele aneurotipice (hei, autiști!) sunt de fapt liberi să analizeze informațiile noi cu un filtru obiectiv „este adevărat?”. Acesta este motivul pentru care o republică a bărbaților cu statut înalt este cea mai bună pentru luarea deciziilor. Democratică, dar o democrație doar pentru cei care sunt liberi să gândească”, se mai precizează în mesaj.

Ce înseamnă „aneurotipic”

„Aneurotipic” nu este un cuvânt, dar se poate presupune că posterul original se referea la persoanele neurodivergente.

Teoriile de acest gen, care promovează masculinitatea hegemonică, sunt adesea criticate pentru că sunt sexiste, excluzive, nerealiste și „toxice”. Ele sunt populare în comunitățile alt-right.

„Observație interesantă”, a spus Musk, ca răspuns la postare.

Captura de ecran a teoriei a fost încărcată pe X de un cont numit „AutismCapital”, care postează adesea meme-uri care fac apel la persoane de dreapta și sprijină eforturile lui Musk.

Acesta a susținut că teoria este „cunoscută și sub numele de efectul Reich” - aparent o referire la Robert Reich, fostul Secretar al Muncii, care a scris un editorial în The Guardian săptămâna trecută, susținând că Musk este „scăpat de sub control” și trebuie oprit.

Potrivit publicației citate, nu este clar dacă Musk a postat din nou teoria pentru că a fost de acord cu ea sau pentru că l-a criticat pe Reich. Nu este neobișnuit ca Musk să se implice în teorii controversate și informații înșelătoare pe platforma sa de social media.

×
Subiecte în articol: Elon Musk democratie
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close