Potrivit lui Dorel Vișan, acest aliment scade glicemia, dar este și un mare plus pentru imunitate.
"Mănânc foarte multă ceapă, ceapa scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată, dacă mănâncă ceapă sub orice formă… de exemplu într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă, este foarte bine pentru sănătate.
Ceapa este mai acceptabilă și dacă mănânci după (ce mănânci ceapă – n.r) o frunză de pătrunjel… dispare mirosul ei.
În ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice… asta poate fi explicația. Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți anii ăștia nu am fost niciodată răcit", a spus actorul, potrivit Gândul.
Și prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment care reprezintă un adevărat panaceu pentru organismul nostru.
"Usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare. De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?
Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi... Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi, care este motivul pentru care îl consumă?
Vă dau un exemplu... Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, în a-și îmbunătăți starea genetică. Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania, care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos", a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.