Atunci când sunt depozitate alături de alte fructe, merele pot afecta negativ prospețimea și durata de viață a acestora. Motivul principal pentru acest fenomen se cauzează unei substanțe, unui hormon vegetal natural care joacă un rol crucial în procesul de coacere al fructelor.
Etilena este un hormon vegetal natural produs de multe fructe, inclusiv merele. Este un gaz incolor care joacă un rol crucial în procesul de maturare a fructelor. În timp ce acesta ajută merele să devină suculente și dulci, etilena poate avea efecte nedorite asupra altor fructe din apropiere.
Când merele sunt depozitate lângă alte fructe, cum ar fi bananele, strugurii sau avocado, etilena emanată poate accelera maturarea acestora.Pentru a evita acest efect, este important să păstrezi merele separat. Utilizarea compartimentelor diferite în frigider sau pungi separate poate fi de mare ajutor.
Conform dcmedical, este util să verifici periodic starea fructelor, eliminând orice fruct deteriorat care ar putea emite cantități mai mari de etilenă.