Antena 3 CNN Life De la casă la grădină: ce nu trebuie să-ți lipsească pentru confort în orice sezon

De la casă la grădină: ce nu trebuie să-ți lipsească pentru confort în orice sezon

Viața la curte vine cu multe avantaje de care te poți bucura în fiecare sezon.

de la casa la gradina ce nu trebuie sa ti lipseasca pentru confort in orice sezon
De la casă la grădină: ce nu trebuie să-ți lipsească pentru confort în orice sezon
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2023   •   13:30

Doar că până să ajungi acolo, trebuie să alegi acele piese de casă și grădină care să-ți asigure confortul în orice sezon. Descoperă în acest articol care sunt, dar și cum te pot ajuta.

Solar profesional de grădină

Solariile de grădină sunt un element cheie în orice gospodărie la curte, indiferent dacă îți place sau nu să grădinărești. Pentru a avea recolta pe care ți-o dorești, recomandarea ar fi să investești într-un solar profesional de grădină, chiar dacă nu reprezintă o activitate care să-ți aducă venituri. Beneficiile sunt nenumărate, de la legume naturale, crescute de tine, până la plante sau fructe.

Câteva motive pentru care și tu trebuie să ai un solar profesional la tine în grădină:

  • poți să te bucuri de o perioadă de recoltare mai lungă, pentru că frigul sau condițiile meteo nefavorabile nu îți vor afecta recolta, indiferent care ar fi;
  • te bucuri de mai puține pagube produse de factorii dăunători sau de furtuni puternice, cu grindină, care îți pot distruge recolta;
  • dacă te pasionează plantele, le poți oferi condiții optime pentru creștere;
  • beneficiezi de o recoltă bogată, dar și de economii în achiziționarea hranei, pentru că îți crești singur legumele și fructele;
  • reprezintă o activitate care te relaxează la orice vârstă.

Corturi de evenimente

Cu siguranță ai fost la multe petreceri unde toată distracția se desfășura într-un cort de evenimente. Cum ar fi să ai unul și la tine acasă? Este potrivit nu doar pentru evenimentele mari, ci și pentru curtea ta.

Dacă ai o familie mare, poți să amenajezi un astfel de cort la tine în curte pentru a invita pe toată lumea la masă. Printre avantaje se mai numără și următoarele:

  • ușor de montat;
  • rezistent la rafale și vânt;
  • protecție pentru temperaturile ridicate;
  • potrivit pentru diferite ocazii;
  • design care se poate integra în orice colț al curții.

Te poți bucura de un astfel de cort, dar și de alte obiecte folositoare pentru casă și grădină dacă urmărești ofertele de Black Friday 2023 pentru articole de casa, gradina si bricolaj, astfel încât să îți transformi în totalitate curtea și casa în această perioadă.

Butoi din lemn

Cu puțin noroc în ceea ce privește dimensiunile curții, poți să te bucuri de nenumărate avantaje, cum ar fi și de instalarea unui butoi din lemn. De exemplu, când vine vorba de țuica făcută în regim propriu, chiar dacă în procesul de producție este necesar un cazan de cupru, într-un butoi de lemn poți ține produsul finit sau poți pune fructele la fermentat.

Dacă ești un pasionat al pregătirii de țuică sau vrei să-ți dezvolți o nouă pasiune în acest sens, iată de ce trebuie să alegi un butoi de lemn:

  • calitatea băuturii crește dacă este păstrată în butoaie de lemn;
  • oferă o culoare închisă băuturii;
  • lemnul oferă o aromă aparte băuturii;
  • băutura se păstrează bine mult timp într-un butoi de lemn.

Înainte de asta, trebuie să ai în vedere și respectarea reglementărilor legale cu privire la acest obicei. Menționăm că, până la 50 de litri de alcool făcuți în regim propriu nu trebuie să plătești accize. Peste această cantitate trebuie să anunți autoritățile pentru calculul accizelor datorate statului. Atenție și la măsurile de securitate în timpul procesului de producție, pentru a evita accidentările.

Zdrobitor electric de fructe

Pe lângă solarul pe care îl ai în grădină, te va ajuta și un zdrobitor electric de fructe, pe care să-l păstrezi în spațiul de depozitare din casă. Dacă ai și o livadă cu meri, peri sau gutui, atunci este esențial să se regăsească la tine acasă un astfel de instrument.

Poți obține sucuri delicioase din fructe proaspete și ai siguranța unui produs natural. Este ușor de manevrat și nu ocupă foarte mult spațiu. Va deveni o activitate plăcută, iar sucurile pot fi și comercializate, dacă recolta de fructe este foarte mare. În plus, fiindcă s-a dat startul reducerilor de Black Friday, cu siguranță îl poți achiziționa la un preț special, la fel ca și pe produsele prezentate mai sus.

Acestea sunt instrumentele care te pot ajuta să ai un confort sporit în propria curte, de la legume din solar, care să-ți ajungă pe mai multe zile, până la țuica cu gust bun dintr-un butoi de lemn, cortul de evenimente care rezistă temperaturilor scăzute sau ridicate și zdrobitorul electric de fructe. Asigură-te că le faci loc la tine acasă pentru a te bucura de avantajele oferite.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close