Antena 3 CNN Life De fiecare dată când își lua tratamentul pisa pastilele ca să le înghtită mai ușor. Ce a pățit

De fiecare dată când își lua tratamentul pisa pastilele ca să le înghtită mai ușor. Ce a pățit

apothecary-437743_640.jpg
foto: pixabay.com
23 Noi 2016   •   16:45

Dacă obişnuiţi să pisați pastilele, pentru a le înghiţi mai uşor, vă expuneti unor riscuri mari de sănătate. Nu de puţine ori au fost întâlnite cazuri în care anumiţi pacienţi au probleme cu înghiţirea medicamentelor, scrie topremediinaturiste.ro.

O practică curentă, mai ales în tratamentul copiilor sau al persoanelor în vârstă, constă în mărunţirea pilulelor sau desfacerea gelulelor, pentru a amesteca pudra cu alimente. O astfel de idee nefericită poate modifica totalmente tratamentul, făcându-l ineficient.

Mărunţirea pastilelor în preparate

Mărunţirea pilulelor/pastilelor prezintă riscul de a lăsa puţin deoparte din medicament, reducând astfel doza necesară. Totodată, anumite principii active nu suportă să fie expuse la lumină sau la aer.

Nu în ultimul rând, se poate modifica aciditatea moleculei sau i se poate compromite stabilitatea, prin temperatura alimentului cu care este amestecat. Nu trebuie uitat că şi calciul din iaurt este susceptibil să degradeze anumite principii active.

Pilulele zdrobite nu mai au efect

Să luăm, ca exemplu, remediile gastro-intestinale. Acestea  au fost concepute să traverseze stomacul fără a fi alterate de mediul foarte acid, pentru a-şi elibera principiile active doar la nivelul intestinului. Luate fără învelişul lor protector, ele îşi pierd eficienţa în patru cazuri din zece.
 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close