Antena 3 CNN Life De ce este carnea atât de roșie și de frumoasă în magazin. Ce pun în ea

De ce este carnea atât de roșie și de frumoasă în magazin. Ce pun în ea

<1 minut de citit Publicat la 18:02 07 Ian 2019 Modificat la 18:02 07 Ian 2019
o_1d0kgpgkrsdssdd5qtcd21c9e8.jpg
foto: Pixabay.com

Pentru cumpărători, calitatea cărnii este deseori asociată cu aspectul ei. Astfel, cu cât o carne este mai roșie, cu atât oamenii vor crede că este mai „proaspătă”. Totuși, nu este deloc așa. Ce pun producătorii în carne pentru ca ea să pară atât de „proaspătă”?

Datorită compoziţiei sale chimice, precum şi a transformărilor fiziologice ce au loc în carne după sacrificarea animalului, aceasta are tendinţa de a-şi modifica proprietăţile senzoriale, mai ales culoarea.

Unele abatoare aleg să își conserve carnea într-o atmosferă de monoxid de carbon. Acest proces menține culoarea roz-roșie si aspectul proaspat al cărnii timp de, ATENȚIE!, mai bine de un an. Este evident că în timp, carnea se strică. Monoxidul de carbon va păstra aspectul de carne „proaspătă”.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

×
x close