Antena 3 CNN Life Dacia Duster: 7 aspecte de care să ții cont pentru un look mai atrăgător

Dacia Duster: 7 aspecte de care să ții cont pentru un look mai atrăgător

dacia duster
Ce poți face pentru a deține un Duster cu un look mai atrăgător. Sursă foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2024   •   10:57

Dacă generația a treia de Duster a fost concepută cu un design promițător, nu același lucru putem spune despre generațiile anterioare sau, mai exact, de prima generație de Duster. Uite ce poți face pentru a deține un Duster cu un look mai atrăgător.  

1.Montează un bullbar frontal

Un bullbar cromat este o idee excelentă, dacă vrei să completezi aspectul robust al caroseriei unui Duster de generație mai veche. Bullbar-ul protejează partea frontală a mașinii în cazul unor accidente, însă este și un suport pentru lumini frontale sau troliu.

Ca să continui cu schimbarea estetică începută, poți monta și în partea din spate o bară de protecție cromată, din inox. Prin urmare, pentru un plus de agresivitate și protecție, montează astfel de bare pe Dusterul tău.

2.Schimbă-ți jantele cu unele din aliaj

Dacă ai un model de Duster cu jante din tablă, probabil ai observat și tu că jantele nu se mai prezintă prea bine sau, mai mult, sunt afectate de rugină.

Îi poți schimba look-ul destul de simplu mașinii tale, cu un set de jante Duster. Îți recomandăm să mergi pe unele din aliaj, pentru că sunt mai atractive. În plus, poți găsi mai multe modele care să-ți placă.

Dacă este cazul, jantele de tablă le poți recondiționa într-un atelier specializat sau chiar pe cont propriu. Ulterior, le poți folosi la schimbul sezonier de anvelope. Ele, de altfel, sunt indicate iarna, deoarece sunt mai rezistente la intemperiile vremii decât cele din aliaj.

3.Pune un set de praguri din inox

Pragurile laterale din fabrică ale lui Duster sunt niște elemente din plastic care nu au vreo utilitate practică.

În acest sens, poți lua în calcul achiziția unor praguri aftermarket. Cele din aluminiu sunt de preferat, deoarece sunt mai solide și ies rapid în evidență. Ulterior, poți sprijini picioarele atunci când urci și cobori din mașină.

4.Caută un set de apărători de noroi

Duster este un SUV cu potențial de aventură pe drumuri off-road, cu atât mai mult dacă vorbim despre un model cu tracțiune 4x4.

Un set de 4 apărători de noroi pentru Duster poate fi o alegere inspirată. De exemplu, există apărători simple sau personalizate cu numele mașinii. Totodată, vei vedea că există apărători mai mari decât cele standard. Acestea sunt destinate celor care iubesc aventurile off-road sau circulă pe drumuri de macadam.

Apărătorile de noroi nu sunt doar niște accesorii cu rol estetic, ci ele, de fapt, protejează caroseria mașinii de loviturile pietricelor și reduc depunerea noroiului pe părțile laterale ale caroseriei.

5.Montează folie pe geamuri

Foliile auto omologate schimbă rapid și sigur estetica oricărei mașini. Și în cazul Dusterului, un set de folii, pe lunetă și pe geamurile din spate, îți va aduce câteva beneficii.

Astfel, pe lângă un look mai atrăgător, foliile auto pentru geamuri asigură un plus de intimitate și confort termic prin estomparea căldurii exterioare, respectiv a razelor ultraviolete. Poți alege nivelul de opacitate dorit.

Nu în ultimul rând, foliile sunt utile și dacă ai copii mici, deoarece îi protejează de soare atunci când stau pe bancheta din spate.

6.Aplică bandouri laterale

Bandourile sunt accesorii cu dublă utilitate. Ele completează cu succes plasticele barelor, contra-aripilor sau a pragurilor, însă protejează portierele de zgârieturi și alte lovituri nedorite. De exemplu, în parcările aglomerate sau la diverse impacturi laterale cu diverse obiecte care se pot afla pe un anumit drum.

În funcție de producător, bandourile se pot monta, cel mai adesea, cu adeziv sau cu clipsuri speciale. La final, vei avea linii de design mai accentuate și un plus de protecție a caroseriei.

7.Încearcă ornamente pentru geamurile laterale

Geamurile laterale din spate, cele fixe, de după portierele pasagerilor, pot fi restilizate prin aplicarea unor ornamente de plastic. Se găsesc, sub diverse forme, pe diverse site-uri online.

În concluzie, chiar dacă ai un model mai vechi de Duster, îl poți înfrumuseța după bunul plac.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close