Antena 3 CNN Life Cumperi pepenele acum şi îl mănânci de Crăciun. Metoda ingenioasă prin care îl poţi păstra proaspăt câteva luni

Cumperi pepenele acum şi îl mănânci de Crăciun. Metoda ingenioasă prin care îl poţi păstra proaspăt câteva luni

watermelon-833202_640.jpg
foto: pixabay.com
20 Aug 2016   •   09:17

Ți-ar plăcea să te bucuri de gustul delicios al unui pepene chiar și de Crăciun? Și nu vei fi nevoită să îți cumperi din supermarket unul cu gust artificial pentru că există o metodă ingenioasă de a păstra pepenele proaspăt ca în sezonul lui, timp de șase luni, scrie unica.ro.

Metoda, folosită pentru prima oară în India, implică folosirea unui strat gros de ceară, care să acopere complet suprafața pepenelui. Iată cum trebuie să procedezi:
Pentru început, asigură-te că ai ales un pepene bun. Acesta trebuie să fie fără fisuri și pete albe (petele trebuie să aibă culoarea gălbui-portocalie) , iar codița trebuie să fie uscată complet.

Topește într-un vas mai multe lumânări de tip pastilă, folosind metoda de topire la aburi – așază recipientul cu lumânări deasupra unui vas cu apă care fierbe. Scoate fiecare lumânare din suport, îndepărtează filtrul și taie lumânările în bucăți mici pentru a se topi mai ușor.

Lasă ceara topită la răcit timp de câteva minute înainte de a o aplica pe toată suprafața pepenelui într-un strat gros. Apoi, așază pepenele într-o cutie acoperită de paie sau ziare și lasă-l într-un loc întunecos, uscat și rece.

Din când în când, verifică-l pentru a te asigura că nu au apărut fisuri în stratul de ceară, iar înainte să îl consumi trebuie să speli foarte bine coaja.

×
Subiecte în articol: pepene
Cele mai noi știri
Parteneri
x close