Antena 3 CNN Life Cum te ajută în carieră discuțiile la cafea cu colegii de serviciu

Cum te ajută în carieră discuțiile la cafea cu colegii de serviciu

Doi barbati care stau de vorba în fata automatului de cafea
Discuţiile la birou cu colegii nu sunt pierdere de timp. Acestea au fost reevaluate de către cercetărori care le consideră o oportunitate pentru a avea mai mare succes în carieră. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    29 Sep 2024   •   07:00

Discuţiile la birou cu colegii nu sunt pierdere de timp. Acestea au fost reevaluate de către cercetători care le consideră o oportunitate pentru a avea mai mare succes în carieră.

Conform La Repubblica, discuţiile între colegi, la serviciu, în faţa automatului de cafea, pot aduce beneficii enorme pentru compania la care aceştia lucrează. Astfel de momente te ajută să înveţi să comunici cu colegii, să stăpâneşti arta empatiei, să depăşeşti anxietăţile şi judecăţile extrem de critice.

De multe ori şefii tind să amendeze pălăvrăgelile despre încălzirea globală sau despre cel mai recent film pe care le consideră o pierdere de timp. Dar acestea, gestionate corespunzător, pot fi un ajutor real în carieră şi pot avea efecte în cascadă asupra succesului la locul de muncă. În plus îmbunătăţesc starea de bine şi conexiunea cu ceilalţi. 

"Interacțiunea socială creează anxietate în noi toți", a explicat Nicholas Epley, profesor de științe comportamentale la Universitatea din Chicago Booth School of Business. "De multe ori ne supraestimăm stângăcia și considerăm de la sine înțeles că alții ne judecă", a spus Jessica Methot, profesor asociat la Universitatea Rutgers. 

Specialiştii ne îndeamnă să ne relaxăm, să discutăm lucruri, să vorbim fără prea multe temeri și în curând vor sosi mari beneficii.

×
Subiecte în articol: cafea serviciu studiu cariera
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close