Cel mai bun mod de a uda un pom fructifer este pe un sistem de picurare lentă. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unui sistem de irigare setat pe un temporizator, cu lucruri precum emițătoare de picurare, dispozitive de udare sau de bubuit.
O altă modalitate de a realiza acest tip de udare este cu un furtun pe un sistem de picurare lentă, în timp ce mutați furtunul în jurul bazei pomului la intervale de timp desemnate. Udarea în așa fel încât să umezească solul până la o adâncime de cel puțin 1,5 metri în jurul zonei rădăcinilor este optimă.
Pomii fructiferi preferă un îngrășământ organic, bogat în azot. Făina de sânge, făina de soia, gunoiul de grajd de pui compostat, făina de semințe de bumbac și făina de pene sunt toate surse bune de azot organic.
Există, de asemenea, îngrășăminte special formulate pentru pomii fructiferi. În plus față de azot, pomii dvs. fructiferi au nevoie și de alți macro și micronutrienți.
Adăugarea de compost atunci când fertilizați este o modalitate bună de a furniza materie organică și oligoelemente. Azomite sau Cascade Remineralizing Soil Boost sunt surse bune de oligoelemente. Un test de sol vă poate spune dacă trebuie să adăugați mai mult fosfor, potasiu și alți nutrienți, potrivit Playtech.ro.
Protejarea pomilor fructiferi împotriva dăunătorilor
Primăvara, livezile de pomi fructiferi trebuie, uneori, tratate împortiva dăunătorilor de orice fel, asta implicând și stropirea pomilor.
În cazul în care trebuie utilizate pesticide chimice, există două alternative:
- utilizarea unuia dintre cele câteva amestecuri de pulverizare de uz general pentru fructe de casă,
- utilizarea unor pesticide specifice pentru fiecare dăunător în parte.
Proprietarii ar trebui să fie încurajați să citească cu atenție eticheta oricărui pesticid și să diagnosticheze cu exactitate problemele lor specifice pentru a se asigura că aceste preamestecuri vor fi eficiente pentru problemele lor specifice de dăunători.
Rețineți că măsurile de combatere a agenților patogeni specifici pentru plante servesc adesea ca agenți de protecție care acoperă planta sau părți ale acesteia, fructe sau frunze, și o protejează împotriva bolii. Din fericire, nu toți pomicultorii se confruntă cu toate bolile.
Deoarece problemele de boală se dezvoltă adesea din cauza cauzelor de mediu, cultivatorii ar trebui să încerce să identifice acele condiții care favorizează problemele de boală și să dezvolte o înțelegere a riscurilor pentru zona locală înainte de a se angaja într-un program agresiv de pulverizare.