Pentru un drob perfect, am ales cea mai mare piață din București, o gospodină cu experiență și o rețetă simplă.
Am venit la piaţă special pentru a cumpăra toate ingredientele. Avem nevoie de organe de miel și. Am ajuns și la taraba cu verdețuri, foarte proaspete, foarte frumoase. Am cumpărat 2 legături de usturoi, 2 legături de ceapă. Am mai cumpărat 6 ouă, două legături de pătrunjel și două de mărar, iar pentru toate ingredientele am cheltuit 60 de lei.
În cele din urmă am ajuns acasă și începem prepararea drobului. Înainte de toate curățăm organele, apoi le spălăm și le punem cu apă cu oțet, un pic, ca să iasă mirosul.
Cât timp fierb organele de miel, se poate toca verdeaţa. Așa am făcut compoziția și apoi am pus ouăle. L-am pus în prapur și apoi în tavă și la cuptor.
După aproximativ o oră de așteptare, verificăm dacă drobul este gata.
Citește și: Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă în 7 pași
Pentru a pregăti şi prepara drobul am avut nevoie de două ore, iar ingredientele au costat 60 de lei. În schimb, dacă l-am fi cumpărat gata făcut, am fi plătit între 50 şi 100 de lei. În timp ce în supermarket este mai ieftin, la târguri, restaurante sau la băcăniile online drobul poate costa dublu, dacă este doar cu ingrediente bio.
Drob de miel - ingrediente și prețuri
- organe de miel: 39 de lei
- prapur: 5 lei
- ouă: 7 lei
- ceapă verde: 4 lei
- usturoi verde: 4 lei
- pătrunjel: 4 lei
- mărar: 4 lei
Preparare şi gătire: 2 ore
Servire: 8 portii
Drob preparat acasă: 60 lei
Drob gata făcut: 50 - 100 lei