Aluatul de pizza se face doar din apă, făină, sare și drojdie, iar calitatea acestor ingrediente simple este foarte importantă. „Cu cât făina este mai bogată în gluten, cu atât aluatul are nevoie de un timp mai îndelungat pentru dospire, pentru ca pizza sa fie ușor de digerat. Așadar, trebuie să aflați cât de mult gluten conține făina pe care o folosiți. De aceea există anumite tipuri de făină speciale pentru pizza, care au un conținut optim de gluten. În plus, aluatul trebuie lăsat la crescut între 8 și 10 ore. După acest timp, nu va mai exista problema intoleranței la drojdie, o problemă des întâlnită când aluatul este băgat în cuptor înainte ca drojdia să-și termine treaba”, a spus bucătarul, potrivit huffpost.com.
Rețetă pizza de casă. Michele Leo are și o reteță simplă pentru a prepara cea mai bună pizza de casă
Ingrediente: 4 g drojdie de bere, 1 litru apă, 1,4 kg făină tip „0”, 30 g sare, 30 ml ulei, roșii decojite, mozzarella, busuioc proaspăt și o mână de griș sau mălai.
Rețetă simplă de pizza. Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă. Se adaugă făina, sare și uleiul și se amestecă totul până obțineți un aluat potrivit. Aluatul se lasă să se odihnească peste noapte, în frigider. A doua zi, se scoate aluatul de la rece și se lasă o oră sau două să ajungă la temperatura camerei. În acest timp, se zdrobesc roșiile decojite și se asezonează cu un pic de sare. Se încinge cuptorul. Aluatul întins se așează pe o tavă pe care s-a presărat grișul sau mălaiul. Peste aluat se pune sosul de roșii și se pune la copt, în partea cea mai de jos a cuptorului pentru 13-15 minute, până când aluatul prinde o nuanță rumenie. Se scoate blatul, se adaugă mozzarella și se mai pune pizza la cuptor pentru încă două minute. La final, când pizza e gata, se presară busuiocul proaspăt.