Antena 3 CNN Life Cum scapi de umiditatea din baie - 5 sfaturi utile

Cum scapi de umiditatea din baie - 5 sfaturi utile

baie cu aer umed ce duce la formarea condensului si mucegaiului.jpg
16 Aug 2016   •   15:32

Cele mai multe dintre baile apartamentelor de bloc se confrunta cu o problema comuna – umiditatea excesiva. Este vorba despre un factor pe care desi multi dintre noi il ignoram, il gasim totusi destul de deranjant.

Daca si tu ai sesizat ca aerul din baia ta este adesea insuportabil de umed si nu ai gasit pana acum solutie pentru aceasta problema, este posibil sa nu le fi incercat pe toate. In articolul de astazi vei gasi cateva solutii care te vor ajuta sa scapi de umiditatea excesiva din baie, prevenind astfel aparitia mucegaiului si dezvoltarea diverselor bacterii norcive pentru sanatatea ta si a familiei tale.

1. Curentul – un aliat de nadejde

Daca locuiesti la casa sau intr-un bloc a carui structura permite spargerea unui perete, problema aerului umed din baie se poate rezolva prin montarea unei ferestre pe care ar fi bine sa o tii mai mereu intredeschisa. De asemenea, e bine sa stii ca usa de acces in aceasta incapere trebuie sa fie prevazuta cu un gol in partea inferioara. Daca vei tine cont de aceste doua chestii, in baie se va forma un curent de aer care va inlatura pentru totdeauna problema umiditatii cu care te confrunti.

2. Montarea unui ventilator

Poate ai vazut si tu bai dotate cu sisteme de ventilare. Acestea sunt de regula destul de eficiente. Pentru montarea unui astfel de sistem baia trebuie sa aiba un perete exterior sau trebuie sa aiba iesire spre coloana de aerisire a blocului in care locuiesti. In situatia in care nu ai acces la coloana de aerisire a blocului, insa in incapere exista un perete exterior, va trebui sa gauresti peretele cu o unealta speciala si sa montezi in el un...

Citeste mai mult la casadex.ro.

×
Subiecte în articol: baie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close