Laurenţiu Matache a enumerat o serie de sfaturi pentru cei care vor să petreacă mai mult timp fără telefon.
''Eu mi-am setat o limită de o oră şi jumătate. Vă sfătuiesc cu mare încredere să apelaţi chiar şi la aplicaţiile telefoanelor, pentru că majoritatea producătorilor pun timpul de utilizare şi vă arată unde vă petreceţi cel mai mult timp. Cel mai mult timp îl petrecem în social media, aşa că ar trebui să dezactivăm notificările, să alegem locuri care nu au internet şi să facem cât mai multe activităţi care nu implică un telefon mobil, cum ar fi: ieşim la jogging, dar nu luăm telefonul mobil cu noi. Luăm un mp3 player dacă vrem să ascultăm muzică, sau mergem în parc să ne plimbăm.
Realizatorul emisiunii 24 IT a vorbit şi despre nomofobie, mai exact definiţia precisă a dependenţei de telefon.
Timpul ideal de petrecut pe telefon ar fi între o oră şi o oră şi jumătate maxim, pentru că se crează această dependenţă. De multe ori rămâi fără semnal la telefon şi intri în panică. Practic, nomofobia ne induce o stare de anxietate atunci când nu mai avem contact cu lumea virtuală, pentru că noi trăim mai mult în lumea virutală decât în lumea reală.
Laurenţiu Matache le-a oferit un sfat preţios şi părinţilor, cărora le-a spus că le poate limita accesul copiilor pe telefon, iar dispozitivul pur şi simplu nu mai funcţionează.
Putem să le limităm accesul, iar dispozitivul chiar nu mai funcţionează. E valabil atât pentru android cât şi pentru iOS. Eu nu încurajez părinţii să le cumpere copiilor device-uri de la vârste foarte fragede. Mai bine îi las să se joace cu prietenii în faţa blocului, decât să stea cinci ore pe tabletă'', a spus Laurenţiu Matache.