Antena 3 CNN Life Cum să vă purtați corect încălțămintea de siguranță

Cum să vă purtați corect încălțămintea de siguranță

bocanci
Bocanci de lucru cu ZIPS. Sursă foto: elements.envato.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2024   •   14:13

La prima vedere, „Cum să vă purtați corect cizmele de siguranță” pare un subiect cu o soluție destul de simplă, nu-i așa? Dar pentru a obține cea mai bună siguranță și cel mai bun confort din cizmele dvs. de lucru, există ceva mai mult decât ați putea crede.

Șireturile pantofilor

Legarea sigură a șireturilor este o regulă bună pentru orice încălțăminte, dar în cazul cizmelor de siguranță - este crucială. Locurile de muncă aglomerate, cum ar fi șantierele de construcții, depozitele sau fabricile, vor prezenta o mulțime de riscuri de agățare, inclusiv armături, cabluri de tracțiune și echipamente la înălțimea picioarelor. Lucrul într-un mediu în care siguranța este esențială este destul de periculos, fără ca șireturile nefixate ale purtătorilor să se mai plimbe și să provoace alte împiedicări și căderi.

În al doilea rând, prinderea sigură a șireturilor poate ajuta la evitarea afecțiunilor dureroase ale picioarelor, cum ar fi bășicile. Mulți cred că bășicile sunt cauzate de încălțămintea prea strânsă, dar, de fapt, ele apar adesea din cauza încălțămintei care alunecă în jurul piciorului și apoi se freacă de acesta din cauza șireturilor slăbite. Așadar, dacă doriți să evitați acele umflături problematice dureroase, luați în serios șireturile de la bocancii de lucru

Bocanci de lucru cu ZIPS

Dacă tot suntem la subiectul închiderii, dacă cizmele dvs. au un fermoar lateral - deși acesta ar trebui să fie o modalitate convenabilă de a le încălța și de a le scoate - nu ar trebui să îl vedeți ca pe o metodă de închidere opțională. Cu alte cuvinte, chiar dacă aveți și un sistem de șiret pe cizme, asigurați-vă că fermoarul este întotdeauna ridicat. În caz contrar, veți pierde susținerea gleznei.

ȘOSETE

Un alt lucru care poate îmbunătăți experiența de a purta bocanci de lucru este șosetele potrivite. Totuși, dacă purtați o cizmă robustă cu componente grele, o șosetă subțire s-ar putea să nu fie pe măsură. Atunci când purtați o cizmă de lucru, o șosetă eficientă ar trebui:

· Să adauge un strat de căldură

· Să adauge un strat de confort

· Să fie confecționată din material gros, întărit

· Să aibă un design specific care să nu frece

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close