Antena 3 CNN Life Cum să-ţi organizezi o zi de spa chiar la tine acasă în doar cinci paşi

Cum să-ţi organizezi o zi de spa chiar la tine acasă în doar cinci paşi

ritual de ingrijire pexels.com
Indiferent de tipul de piele avut, tot mai multe persoane se confruntă astăzi cu o piele a mâinilor uscată. Sursă foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2024   •   14:38

Să ai o zi de răsfăţ la tine acasă, la fel ca la un renumit spa, poate că nu este pe lista ta de priorităţi în perioada viitoare dar, cu siguranţă, nu ţi-ar prinde rău. Dacă doar câteva zeci de minute te pot ajuta să scapi de stres şi să obţii o piele fină, hidratată şi strălucitoare, ce motive ai putea avea să nu profiţi?

Există momente în viaţă când, din diverse motive, nu ne putem îndeplini dorinţele. Fie din motive financiare, fie din lipsă de timp sau ambele, este posibil ca ultima zi petrecută la spa să fi fost demult.  

Cine nu are nevoie de puțină odihnă, relaxare și recuperare? Nu există loc mai bun pentru a te relaxa decât în ​​confortul propriei case. Îţi poţi crea chiar aici propriul ritual spa, iar rezultatele nu vor întârzia să apară şi nici să te surprindă. Dacă nu ştii de unde să începi, acest ghid scurt şi simplu te va ajuta:

1.Creează un mediu relaxant

În loc să te limitezi la baia ta, care poate fi sau nu una spaţioasă, încearcă să-ți folosești dormitorul ca zonă pentru a-ți pregăti mintea și corpul înainte de tratamente. Aprinde câteva lumânări parfumate, pune în boxe o muzică relaxantă şi pregăteşte-ţi câteva haine în care te simţi bine.

Bineînţeles că nici baia nu trebuie ignorată. Aprinde şi aici câteva lumânări parfumate şi pregăteşte produsele preferate.

2.Combină timpul pentru baie cu cel pentru o mască de faţă

Atunci când îţi pregăteşti arsenalul de produse preferate, pentru corp şi ten, nu uita să îţi pregăteşti şi masca pentru faţă. Nu ar fi un moment bun să te apuci să scormoneşti prin sertare, căutând-o. Pune deoparte şi setul de creme Marea Moarta, pentru ca atunci când ieşi din baie să le ai pregătite. Pielea ta proaspăt spălată şi exfoliată abia aşteaptă să fie hidratată cu o cremă de corp ce o lasă moale, strălucitoare şi parfumată.

După ce finalizezi cu îngrijirea trupului şi după ce îţi faci rutina de seară, nu uita să aplici o mască pentru ten. Pentru mai mult confort, poţi apela la o mască şerveţel, îmbibată în ser, ce acţionează rapid asupra pielii.

3.Oferă-ţi un masaj al mâinilor

Indiferent de tipul de piele avut, tot mai multe persoane se confruntă astăzi cu o piele a mâinilor uscată. Apa dură de la robinet şi soluţiile folosite pentru dezinfectare fac ca mâinile să devină uscate şi sensibile. Astfel că, nu de puţine ori, crema hidratantă pe care o aplicăm zilnic nu mai este suficient de eficientă. De aceea, este indicat să profiţi de fiecare ocazie şi să îşi răsfeţi mâinile. Oferă-ţi un masaj înainte de culcare cu o cremă cât mai hidratantă, care să aibă putere să acţioneze pe timpul nopţii.

4.Răsfaţă-ţi buzele cu o mască

Măștile de buze sunt, de departe, cele mai ușor de făcut şi aplicat. Poţi apela la o reţeţă simplă pentru a-ţi face un scrub natural (miere, glicerină, ulei hidratant, ulei de cocos, zahăr, castravete etc.) sau să îţi aplici o mască din comerţ. Acestea sunt atât de adorabile încât este imposibil să rezişti tentaţiei de a le cumpăra.

Te vei trezi dimineaţă cu buzele hidratate şi chiar ceva mai pufoase, pregătite pentru aplicarea rujului, glossului sau a uleiului de buze preferat.

5.Înmoaie-ţi picioarele în săruri de baie

Chiar dacă obişnuieşti să mergi mult pe jos ori, din contră, ai un stil de viaţă destul de sedentar, mai ales pe timpul verii picioarele tale pot fi mai uscate decât de obicei. Pentru a scăpa de această senzaţia de uscăciune şi eventualele calusuri, îţi poţi înmuia picioarele într-un lighean cu săruri de baie. Este un mod excelent de a finaliza răsfăţul din această zi, deoarece te vei trezi cu întregul corp hidratat şi relaxat. Aceste săruri nu numai că ajută la hidratare şi exfoliere, dar îţi oferă şi o senzaţie de uşurare a picioarelor.

Aşadar, acum ştii cât de simplu este să îţi oferi o zi de relaxare chiar la tine acasă. Urmează acești cinci paşi simpli şi te vei bucura de un spa de zile mari fără a pleca din casă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close