Antena 3 CNN Life Cum să-ți cumperi adidași online? Ghid de cumpărături

Cum să-ți cumperi adidași online? Ghid de cumpărături

Utilitatea shoppingului online o reprezint? multitudinea de produse disponibile, rapiditatea cu care po?i plasa o comand?.
Shoppingul online este foarte facil în zilele noastre, dar poate fi și copleșitor. FOTO: Macheteam
de I.D.    |    23 Sep 2024   •   11:12

Shoppingul online este foarte facil în zilele noastre, dar poate fi și copleșitor. Utilitatea shoppingului online o reprezintă multitudinea de produse disponibile, rapiditatea cu care poți plasa o comandă, informațiile din descrierile produselor sau review-urile pe care le găsești pe site-urile de specialitate. Dezavantajul major este reprezentat de faptul că nu poți “să iei pulsul” produsului ca într-un magazin fizic.

Cu nenumărate opțiuni la îndemână, găsirea perechii perfecte de adidași care se potrivește stilului tău, nevoilor de confort și bugetului tău poate părea descurajantă.

Acest ghid te va ajuta să navighezi prin pașii necesari pentru găsirea modelului potrivit cerințelor tale atunci când vine vorba de cumpărarea online a unei perechi de adidași.

Care este scopul noii perechi de adidași?

Înainte de a te scufunda în vastul ocean de opțiuni de adidași online, acordă-ți un moment pentru a te gândi care este scopul adidașilor pe care vrei să-i cumperi. Cauți adidași de performanță pentru sport, sau poate o pereche casual pentru purtarea zilnică, sau poate o pereche de sneakers ediție limitată care să reprezinte un statement în stilul tău vestimentar?

Punctul de plecare în alegerea noii perechi de adidași ar trebui să-l reprezinte răspunsul la întrebarea de mai sus. De exemplu, dacă perechea va fi folosită la practicarea unui sport de performanță, brandul Air Jordan oferă sneakers excelenți de baschet, în timp ce New Balance este renumit pentru pantofii săi de alergare. Pe de altă parte, dacă ești mai concentrat pe stil și confort pentru purtarea de zi cu zi, Yeezy ar putea fi alegerea perfectă.

Documentează-te despre branduri și modele de adidași

Următorul pas după stabilirea scopului noii perechi de adidași, este timpul să te documentezi despre diferite branduri și modele.

În momentul actual cele mai dorite branduri de pe piață sunt:

1. Air Jordan: un brand creat de Nike special pentru baschetbalistul Michael Jordan, gama de adidași Air Jordan oferă foarte multe modele care îmbină performanța cu stilul. De la clasicele Jordan 1 la cele mai recente modele Jordan Reimagined, există cu siguranță un model ce se adaptează nevoilor fiecăruia. 

2. Yeezy: o colaborare legendară între Adidas și Kanye West (YE), adidașii Yeezy sunt cunoscuți pentru designul și confortul lor unic. Modelele populare precum Yeezy Boost 350 și 700 oferă o combinație de stil și printre cele mai bune tehnologii (BOOST) de pe piață pentru amortizare.

3. New Balance: Cunoscuți pentru calitatea și confortul lor, adidașii New Balance suntt foarte versatili când vine vorba de satisfacerea diverselor nevoi. De la seria clasică 990 la linia mai modernă Fresh Foam, acestea oferă opțiuni atât pentru performanță atletică, cât și pentru outfituri casual.

4. Adidas: un gigant mondial de îmbrăcăminte sport, Adidas oferă o gamă diversă de adidași pentru diverse activități și preferințe de stil. De la modelele emblematice Stan Smith, Superstar sau Samba, până la linia de înaltă performanță Ultra Boost, Adidas oferă opțiuni atât pentru ținute casual, cât și pentru sportivi. 

Cum te documentezi înainte de a cumpăra o pereche de adidași?

Citește recenzii pe bloguri sau rețele de socializare despre perechea dorită.

Informează-te pe Youtube: urmărește review-uri, unboxing-uri.

Interesează-te pe siteuri, forumuri de specialitate în cazul în care este vorba de o pereche de adidași pentru performanță.

Documentarea ar trebui să pună accent pe confort, sizing, durabilitate și stil.

Mărime și calapod

Una dintre cele mai mari provocări ale achiziționării de adidași online este obținerea mărimii potrivite. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta:

1. Cunoaște-ți măsurătorile: măsoară-ți picioarele și compară rezultatul cu tabelele de mărimi al mărcii. Foarte important este că dimensiunile pot varia între mărci și chiar modele.

2. Informează-te despre calapod: în general magazinele online oferă informații despre calapodul modelelor de adidași pe care îi comercializează. Calapodul poate varia de la brand la brand sau de la model la model.

3. Verifică opțiunile de lățime: mărci precum New Balance oferă diferite opțiuni de lățime, asigurând o potrivire mai bună pentru diferite forme de picior.

4. Ia în considerare șosetele: și șosetele joacă un rol important, trebuie luat în considerare tipul de șosete pe care le vei purta împreună cu adidașii.

5. Caută recenzii: alți cumpărători menționează adesea calapodul (sizing-ul) în recenziile lor, ceea ce poate fi de foarte mare ajutor. De exemplu pentru adidașii Air Jordan se recomandă mărimea obișnuită pe care o porți de obicei, pentru Yeezy se recomandă în general, să crești cu jumătate de mărime față de dimensiunea obișnuită, mai ales dacă ai picioarele mai late. New Balance tinde să ofere o potrivire mai generoasă, așa că s-ar putea să dorești să rămâi la dimensiunea ta adevărată sau chiar să reduci o jumătate de mărime la unele modele.

Autenticitatea și calitatea adidașilor

Foarte important atunci când cumperi online modele populare de sneakers, trebuie să ai grijă la produsele contrafăcute (fake-uri, cum mai sunt denumite). Citește acest ghid în care poți vedea diferențele dintre adidașii originali vs. fake plus la ce să fii atent atunci când cumperi online, fie din magazinele de specialitate, site-urile de anunțuri sau chiar de pe rețelele de socializare.

Alege un magazin online al unui retailer de renume sau site-urile oficiale ale mărcii pentru a te asigura că adidași sunt autentici. Caută descrieri detaliate ale produselor, imagini de înaltă calitate și recenzii ale clienților pentru a evalua calitatea adidașilor, dar și a magazinului de unde urmează să cumperi.

Prețul 

Precum orice produs, prețurile la adidași pot varia foarte mult, unele modele de adidași în ediție limitată precum Air Jordan sau Yeezy ajungând la prețuri destul de mari. Stabilește-ți bugetul în prealabil și ia în considerare valoarea (durabilitatea, versatilittatea și stilul atemporal) pe care o obții pentru banii respectivi. New Balance, de exemplu, oferă adesea o calitate excelentă la un preț mai accesibil în comparație cu unele modele Air Jordan sau Yeezy. 

Condițiile de livrare, retur și contact

Înainte de a face o achiziție, familiarizează-te cu politica de retur a comerciantului. Foarte multe magazine online oferă livrare sau retur gratuit. Lucrul acesta îți dă posibilitatea din confortul casei tale să încerci “pe gratis” perechea de adidași achiziționată. La fel de importante sunt și modalitățile de contact și timpii de răspuns ai magazinului online în cazul în care ai nevoie de asistență din partea lor.

Ultimul pas, achiziționarea

După ce ți-ai făcut cercetările, ai găsit dimensiunea potrivită și ai ales un vânzător de renume, este timpul să faci achiziția. În cazul în care nu te grăbești, poți să urmăreși promoțiile sau să te abonezi la newsletter-ele magazinelor online pentru un discount de bun venit.

Urmând acest ghid și făcându-ți timp să cercetezi și să înțelegi opțiunile tale, vei fi pe drumul cel bun pentru a-ți găsi online perechea dorită de adidași.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close