Antena 3 CNN Life Cum să nu te îngrași în vacanță la All inclusive. Nutriționistul Laura Ene: „Cantitatea va face întotdeauna diferența”

Cum să nu te îngrași în vacanță la All inclusive. Nutriționistul Laura Ene: „Cantitatea va face întotdeauna diferența”

bufet mancare all inclusive
Bufet cu mâncare în regim all inclusive. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    11 Aug 2024   •   15:24

Când vine vorba de vacanţă, este greu de spus ce este mai periculos pentru siluetă: concediul petrecut în stil tradiţional, fără mişcare, sau cel petrecut în sistemul All inclusive, cu mâncare din belșug. Laura Ene, nutriționist, a oferit, la Antena 3 CNN, câteva sfaturi în acest sens.

„Un sfat pe care l-aș da persoanelor care vor să-și petreacă concediul este să se gândească la un concediu ca la o formă de a-și dezintoxica corpul, de a face mișcarea pe care nu reușesc să o facă altfel în timpul anului, să se odihnească și nu să se gândească cum să mănânce cât mai mult. 

Sigur că e important să ne facem câte o poftă, este omenește să să poftim, să mâncăm. Nu e nimic în neregulă. Cantitatea însă va face întotdeauna diferența și momentul în care alegem să mâncăm alimentele. Eu personal aș prefera să sar peste o masă atât de bogată la all inclusive. Eventual, sar peste micul dejun, pentru că prefer, cel puțin în concediu, să dorm un pic mai mult decât să mă trezesc la 8:00 sau 7:00, ca în orice altă zi și să aterizez la masă.

 Îmi servesc cafeaua alături de ceva dulce. Pentru că, la desert, cel mai important este să fie luat în timpul zilei ca să apuce să fie consumat de către corp.

Servesc masa de prânz, o masă la care decid ce anume este mai interesant să mănânc, gândindu-mă că și mâine mai este o zi și este foarte posibil să mă întâlnesc cu aproximativ aceeași mâncare și mâine. Și atunci de ce să mănânc din prima zi foarte mult.

Evit să stau lângă mese îmbelșugate, iar seara mi-o rezerv pentru partea de proteină, de carne, de pește, cu legume. Evit sosurile, evit prăjelile și, foarte important, evit băuturile dulci. Prefer un fruct, prefer înghețată, prefer un un desert, în loc de sucurile carbogazoase sau chiar și freshurile de fructe.

Aleg o farfurie, nu cea mai mare pe care o am la dispoziție, și îmi pun în farfurie câte o lingură din fiecare fel de mâncare ce-mi face cu ochiul. Merg la masă, le testez, le gust. Văd ce are cu adevărat, un gust deosebit față de ce știam eu, sau ce merită mâncat, pentru că nu tot ceea ce îți face cu ochiul este într-adevăr și extraordinar de bun la gust. Și îmi pun o porție de mâncare din ceea ce mi-am plăcut cu adevărat.”, a precizat nutriționistul Laura Ene, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close