Încă o rețetă minunată în care combinăm 2 deserturi îndrăgite: cheesecake și Nutella. Se face rapid, fără coacere, astfel că este perfectă pentru vară: cheesacake cu Nutella, după rețeta celebrei Nigella Lawson.
Ingrediente 250 g biscuiți digestivi
75 g unt moale și nesărat (la temperatura camerei)
500 g mascarpone (la temperatura camerei)
400 g Nutella (sau orice cremă de ciocolată doriți)
bomboane Ferrero Rocher sau 100 g alune tocate mărunt
60 g zahăr pudră (cernut prin sită)
PreparareÎntr-un robot de bucătărie, sfarămă biscuiții digestivi, adaugă untul și o lingură (15 g) de Nutella și amestecă-le până vezi că se omogenizează. Adaugă 25 g/3linguri de alune sfărâmate și continuă să amesteci până obții o mixtură de consistență nisipoasă, scrie unica.ro.
Pune amestecul pe fundul unei tăvi joase (de orice formă ai/dorești) și presează cu buricele degetelor, cu fundul unui pahar sau cu al unei linguri până se uniformizează. Dă la frigider și apucă-te de făcut crema.
Bate mascarpone-ul cu zahărul pudră până devine mătăsos și adaugă restul de Nutella, amestecând până se omogenizează.
Scoate tava din frigider și întinde cu grijă crema de Nutella peste blat. Presară deasupra restul de alune sau nuci măcinate.
Înainte de servire, se dă tava la frigider pentru cel puțin 4 ore.