Antena 3 CNN Life Cum să ai un parcurs de succes pe piața bursieră și cum te poate ajuta un broker

Cum să ai un parcurs de succes pe piața bursieră și cum te poate ajuta un broker

Atunci când ești la început de drum pe piața bursieră, una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face este să apelezi la sfaturile unui specialist în domeniu

New Project (91)
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    18 Oct 2021   •   17:06

Un broker este persoana pe care o mandatezi să cumpere și să vândă acțiuni și alte instrumente financiare în numele tău, în limitele pe care i le oferi. Dacă te întrebi cum să-l alegi, ce va face pentru tine și cum te va ajuta, a venit momentul să descoperi răspunsurile.

Cum să îți alegi brokerul

Investițiile de pe piața bursieră sunt o modalitate eficientă de a-ți extinde portofoliul și de a obține profit. Cu toate că bursa are fluctuații, colaborarea cu o societate de brokeraj cu o reputație bună îți va asigura toate informațiile necesare la început de drum. Pentru a avea acces la instrumentele tranzacționate la Bursa de Valori București, va trebui mai întâi să îți deschizi un cont, iar apoi vei discuta cu un broker de actiuni. Acesta îți va oferi ideile și instrumentele necesare, astfel încât să-ți poți atinge țintele, dar și o strategie care să se plieze pe nevoile tale.

Cum îl alegi? În primul rând, trebuie să te asiguri că brokerul cu care vei lucra apare în Registrul Instrumentelor și Investițiilor Financiare de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Rolul acesteia este să monitorizeze și să evalueze riscurile și vulnerabilitățile piețelor financiare non-bancare. Informații despre activitatea societăților de brokeraj din România vei găsi și pe pagina Bursei de Valori București. Ideal este să îți alegi un partener cu o experiență cât mai vastă în domeniu și o reputație bună. Alte aspecte de care trebuie să ții cont sunt suma minimă de deschidere a contului, dar și comisioanele de tranzacționare.

Cum te poate ajuta un broker de acțiuni

Piața bursieră cuprinde o mulțime de instrumente, de la acțiuni, obligațiuni și până la titluri de stat și așa mai departe. Dacă ești la început de drum, vei avea foarte multe de învățat despre bursă, iar cel mai indicat este să te informezi cât mai bine. Asistența și sfaturile unui specialist îți vor fi de un real folos. Un broker de acțiuni te va îndruma și te va ajuta să-ți alcătuiești portofoliul de investiții. Există o mulțime de factori de care să ții cont, precum: sumele pe care ești dispus să le investești, alegerea instrumentelor bursiere, în funcție de riscurile pe care ți le asumi, așteptările tale și multe altele. Toate aceste detalii le vei stabili în urma discuțiilor cu brokerul și vei ajunge la strategia de investiție care ți se potrivește cel mai bine.

Un astfel de specialist îți va explica tot ceea ce nu înțelegi și îți va acorda consultanța necesară pentru ca investițiile tale să își atingă scopul principal, acela de a face profit. Nu te aștepta să te îmbogățești peste noapte. Investițiile la bursă implică un anumit grad de risc, dar, de-a lungul anilor, și-au dovedit profitabilitatea. Un broker de acțiuni cu experiență te va ajuta să îți creezi o imagine de ansamblu cât mai obiectivă asupra pieței de capital și va face tot posibilul pentru ca tu să iei cele mai bune decizii. Ține cont de faptul că el s-a pregătit ani întregi și a absolvit niște examene pentru a-și practica meseria, este la curent cu tot ceea ce se întâmplă și are acces la informații.

Acestea ar fi criteriile pe baza cărora să îți alegi brokerul și detaliile referitoare la cum va decurge relația dintre voi. Pentru a investi cu succes la bursă, vei avea nevoie de un consultant cu experiență, de un partener de încredere, care să te ajute să iei cele mai inspirate decizii.

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close