Timpul petrecut la birou ne poate împiedica să avem o alimentaţie sănătoasă şi, pentru că de multe ori, nu mai avem starea necesară pentru a găti o mâncare sănătoasă, cea mai uşoară alegere la care putem apela este mancarea de tip fast-food, atât pentru masa de prânz, cât şi pentru cea de seară.
Ziua 1
Prânz: pui/ curcan/ vită + legume la alegere (castraveţi, roşii, ardei, ceapă, praz, spanac).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă, iar dacă e în ulei vegetal se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (castraveţi, ardei, ceapă, salată verde, ridichi, conopidă, ţelină crudă, morcov crud, ciuperci, dovlecei, varză, sparanghel, spanac) + două felii pâine „Slăbeşti mâncând” (până la 70 g).
Ziua 2
Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: carne de vită + legume la alegere (roşii, salată verde, ţelină, 3 – 4 măsline mari, varză, varză de Bruxelles, spanac, castraveţi, praz, sparanghel).
Ziua 3
Prânz: un grepfrut/ un măr + peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (fasole verde, spanac, salată verde, o roşie, ardei, ciuperci, sparanghel).
Cină: vită/ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, roşii, castravete, ţelină crudă, praz, sparanghel, spanac.
Continuarea aici.