Cartofii noi sunt extraordinari pentru organism. Aduc un plus de sănătate și nu îngrașă la fel de tare precum cartofii normali. Aceștia sunt mai bogați în nutienți și vitamine, și ne dau energie pentru o perioadă mai lungă de timp. Cratofii noi previn diabetul și protejează stomacul și inima, deci nu ezitați să încercați acestă rețetă.
Ingrediente
- 500 grame cartofi
- 25 grame unt
- o legătură de mărar
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
Metodă de preparare cartofi noi
1. Se curăță cartofii și se taie în jumătate. Îi spălăm în trei ape după care îi punem la fiert înt-o oală mai mare.
2. Îi lăsăm la fiert 25 de minute, până putem înfige furculița în cartof cu ușurință.
3. Într-o tigaie punem untul. După ce s-a încălzit, adăugăm usturoiul zbdrobit și o frunză de mărar.
4. Scoatem cartofii de la fiert, îi punem peste untul cu usturoi. Adăugăm un pumn de mărar tăiat, sare și piper și lăsăm pe foc până când prind o crustă aurie. Preparatul se servește imediat.
Dacă doriți o variantă mai light, puteți să băgați cartofii fierți și unși cu unt la cuptor pân prin crusta aurie. Cu toate acestea, la tigaie vor fi gata mult mai rapid iar bucătăria nu se va încălzi la fel de tare. Oricum ați alege să îi serviți, nu uitați să adăugați un pic de mărar în farfurie, pentru un plus de savoare. Poftă bună!