Antena 3 CNN Life Cum alegi numărul de camere pentru un apartament: de ce aspecte să ții cont  

Cum alegi numărul de camere pentru un apartament: de ce aspecte să ții cont  

numar de camere apartament
Care sunt nevoile legate de spațiu și funcționalitate. Foto: Shutterstock.com
15 Aug 2024   •   12:17

Alegerea numărului potrivit de camere pentru un apartament, este o decizie foarte importantă în ceea ce privește confortul tuturor persoanelor care vor locui în el. Știm deja cu toții că nevoia de spațiu ne poate stresa, mai mult sau mai puțin, prin urmare, este ideal să ții cont de câteva aspecte-cheie în determinarea numărului de camere ale unui apartament pe care vrei să-l achiziționezi. 

Câți membri are sau urmează să aibă familia ta

Primul aspect foarte important în determinarea numărului de camere potrivit pentru un apartament, este dimensiunea familiei tale. 

În teorie, lucrurile stau destul de simplu aici. Cu cât sunt mai mulți membri în familie, cu atât va fi nevoie de mai mult spațiu într-un apartament. Este ideal să ții cont nu doar de situația din prezent, ci și de planurile de viitor. Prin urmare, dacă îți dorești să ai un copil sau mai mulți, apartamentul trebuie să fie unul încăpător. 

În general, un apartament 2 camere Bucuresti este soluția potrivită pentru cele mai multe cupluri sau familii fără copii. Este, de asemenea, o variantă și pentru o familie cu un singur copil, cu condiția să accepți unele compromisuri. De exemplu, pe măsură ce crește, copilul va dori să aibă o cameră a lui. În cazul de față, va trebui să alegi între dormitorul sau sufrageria apartamentului. 

Pe de altă parte, dacă vorbim de o familie numeroasă, de exemplu cu 4 membri, trebuie să iei în calcul un apartament pe măsura dimensiunii familiei tale, respectiv cu cel puțin 3 camere în componență.

Care sunt nevoile legate de spațiu și funcționalitate

După ce ai prevăzut numărul de membri care vor locui în apartament, următorul aspect care trebuie analizat face referire la nevoile fiecărui membru în parte. 

Dacă în componența familiei tale sunt deja sau îți dorești să existe copii, trebuie să ai în vedere o cameră care să fie a lor. Poți avea în vedere un apartament spațios, cu 4 camere, însă ai și varianta să amenajezi o cameră care să aibă un pat supraetajat. Până la o anumită vârstă, poate fi o soluție bună. Pentru confortul copilului dar și al tău, este important ca acesta să știe că are un spațiu de intimitate, unde poate dormi, se poate juca sau face alte activități. 

Totodată, dacă ai un job remote, care îți permite să muncești de acasă, poți lua în calcul și o cameră suplimentară care să fie transformată în birou. De asemenea, în măsura în care practici fitness de acasă, o cameră se poate amenaja sub forma unei săli de antrenament. Prin urmare, nevoile legate de funcționalitate pot fi diverse și diferă de la caz la caz.

Ai în vedere situația financiară în care te afli

În decizia finală de cumpărare a unui apartament, se află bugetul pe care îl ai la dispoziție. 

După cum bine știi, cu cât un apartament este mai spațios ca suprafață, respectiv număr de camere, cu atât prețul lui de achiziție va fi unul mai mare. Desigur, mai contează și alți factori, precum localizarea sau gradul de confort al apartamentului. 

Pe lângă faptul că trebuie să ai un buget de achiziție potrivit pentru numărul de camere dorit, asigură-te și de faptul că ai capacitatea financiară de a întreține spațiul și de a plăti anual impozitele și alte facturi cu utilitățile necesare unui trai decent. De exemplu, pentru a răci sau încălzi un apartament spațios, va trebui să te aștepți la costuri mai mari cu gazele naturale sau electricitatea. 

În concluzie, în stabilirea numărului de camere potrivit pentru un apartament, ține cont de dimensiunea familiei tale, nevoile de funcționalitate ale spațiului, precum și de situația financiară. Odată evaluate aceste aspecte importante, vei putea găsi apartamentul care se potrivește cel mai bine căutărilor tale. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close