Antena 3 CNN Life Cum a trecut un cuplu interviul pentru rezidență permanentă în SUA cu un truc învățat de la un bătrân notar

Cum a trecut un cuplu interviul pentru rezidență permanentă în SUA cu un truc învățat de la un bătrân notar

nails-1420329_640.jpg
24 Oct 2016   •   17:01

Un emigrant rus, care se stabilise cu soția și era rusoaică la New York, povestește cum a reușit să treacă de interviul pentru cartea verde de la ambasada cu un truc pe care i l-a spus un bătrân, scrie Perfect Media.

''Principiul utilizat acolo este următorul: soții sunt intervievați separat, dându-li-se întrebări viclene despre fiecare, iar apoi răspunsurile lor sunt comparate, pentru ca astfel să fie descoperite și selecționate căsătoriile fictive. În timp ce pregăteam actele, noi am aflat că angajații acestui departament îi refuzau chiar și pe soții, care locuiau de mult timp împreună, din cauza unor greșeli, precum culoarea lenjeriei de pat sau a periuței de dinți.

Eu o iubesc pe Anna. Fiul nostru este deja în clasa a doua. Acum mai așteptăm încă un copil și ambii suntem fericiți. Însă așa s-a întâmplat că atunci când trebuia să aibă loc interviul, noi locuiam în orașe diferite și ne întâlnisem doar de vreo cinci ori în diverse călătorii extreme, neavând nici cea mai mică idee despre cum se comportă fiecare în viața cotidiană. Evident, a început o toceală intensă: culorile periuțelor de dinți, micile dejunuri preferate, obiceiurile… Și brusc în fața ochilor mei ajunge un anunț dintr-un ziar rusesc: „Învăț cum se trece interviul pentru cartea verde. Garanție 100%, plata în funcție de rezultat.”

Am sunat, m-am dus la adresa respectivă. Am intrat într-o odaie mică, cu inscripția „Notar”, în care stătea un evreu bătrân, care simultan vindea cărți rusești și primea colete de peste ocean. El m-a ascultat și mi-a spus:

— Știți, tinere, toate aceste întrebări despre periuțele de dinți sunt niște prostii. Totul se rezumă la holul, în care cuplurile așteaptă să intre la interviu. Acolo sunt instalate camere video și funcționarii urmăresc cum se comportă oamenii atunci când nimeni nu-i privește. Când oamenii intră în cabinet, ei deja știu dacă mariajul lor este fictiv sau adevărat.

— Atunci ce trebuie să facem? Să ne ținem de mâini și să ne sărutăm întruna?

— Nu, acesta este un truc ieftin. Nimeni nu va crede în așa ceva. Trebuie să acționați mult mai delicat…

Și iată interviul. Pe hol Anna mă ia de mână și mă duce la geam. Scoate din buzunar o batistă, o umezește cu salivă și îmi șterge obrazul cu ea.
Nu ne-au întrebat ABSOLUT NIMIC. Nici măcar o întrebare. Ne-au strâns mâinile și ne-au felicitat cu ocazia primirii cărții verzi''.

×
Subiecte în articol: poveste virala
Cele mai noi știri
Parteneri
x close