Antena 3 CNN Life Culinar Spuma de căpșuni cu frișcă, un dulce sănătos pentru copii, de 1 Iunie | Rețeta celui mai dorit desert în zilele de vară

Spuma de căpșuni cu frișcă, un dulce sănătos pentru copii, de 1 Iunie | Rețeta celui mai dorit desert în zilele de vară

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 07:00 01 Iun 2024 Modificat la 07:00 01 Iun 2024
spuma de capsuni cu frisca
Spuma de căpșuni cu frișcă, un dulce sănătos pentru copii, de 1 Iunie | Rețeta celui mai dorit desert în zilele de vară Sursa foto: pexels.com

Spuma de căpșuni cu frișcă este un desert rafinat și răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară. Gustul dulce-acrișor al căpșunilor se îmbină armonios cu textura fină și cremoasă de frișcă, creând o combinație irezistibilă.

Prepararea acestui desert este relativ simplă, dar rezultatul este spectaculos, aducând un strop de eleganță la orice masă. De asemenea, spuma de căpșuni cu frișcă este un mod minunat de a profita de prospețimea căpșunilor în sezonul lor de vârf.

Ingrediente

  • 500 gr căpșuni proaspete
  • 200 gr zahăr
  • sucul de la o lămâie mică
  • 300 ml frișcă lichidă
  • câteva căpșuni întregi pentru decor.

Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti căpșunile, care necesită spălare, scurgere și curățare de frunze și codițe. Căpșunile trebuie scurse bine după spălare pentru a nu afecta textura spumei. Le poți tampona cu prosoape de hârtie pentru a te asigura că nu mai sunt umede.

Apoi, taie căpșunile în bucăți mai mici și pune-le în recipientul unui blender sau într-un robot de bucătărie. Căpșunile se vor cântări după curățare.

Adaugă zahărul și sucul de lămâie peste căpșunile din recipientul blenderului. Pornește aparatul electric și mixează căpșunile până când obții un piure consistent și omogen. Trece piureul de căpșuni printr-o sită deasă, pentru a mai elimina din semințe.

Nu se vor elimina complet, dar vor rămâne doar cele foarte mici. Este opțional acest pas, dar este util pentru aspectul fin și delicat al desertului.După ce ai pregătit piureul de căpșuni, poți pregăti și frișca.

Pune frișca lichidă rece într-un bol mare și amestec-o cu mixerul până când capătă volum și textură spumoasă. Ai grijă să nu o mixezi prea mult, altfel frișca se poate transforma în unt.

Amestecă piureul de căpșuni cu frișca, adăugându-l peste aceasta în mai multe etape. Folosește o spatulă de silicon pentru a amesteca ușor, astfel încât piureul să se încorporeze în frișcă și să se înglobeze și aer în compoziție. Astfel vei obține o spumă mai voluminoasă și mai aerată.

×
x close