Antena 3 CNN Life Culinar Sirop din flori de soc, rețetă pentru iarnă. Așa te poți bucura de băutura copilăriei și în sezonul rece

Sirop din flori de soc, rețetă pentru iarnă. Așa te poți bucura de băutura copilăriei și în sezonul rece

Dulce și aromat, siropul de soc se prepară ușor și poate fi păstrat cu succes peste iarnă, astfel încât ne putem bucura de savoarea lui și în sezonul rece.

sirop din flori de soc
Cum se prepară siropul de soc pentru iarnă. Așa te poți bucura de gustul proaspăt și în sezonul rece Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2024   •   02:00

Pe lângă mirosul îmbietor pe care îl au, florile de soc sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic, aducând numeroase beneficii sănătății.

În această perioadă, gospodinele adună flori de soc pentru a face sirop sau socată.

Când sunt bine uscate, florile de soc sunt minunate pentru ceai, fiind de mare ajutor în caz de răceală sau tuse. 

Siropul din flori de soc poate fi păstrat peste iarnă, astfel că ne putem bucura de această aromă și în sezonul rece.

Înainte de a prepara siropul, este important ca frunzele sau ramurile să fie bine îndepărtate, deoarece conțin substanțe periculoase pentru organism.

Sirop din flori de soc pentru iarnă

Ingrediente sirop de soc:

  • 20 de flori de soc
  • un litru apă
  • trei lămâi mari
  • un kilogram zahăr

Mod de preparare sirop din flori de soc pentru iarnă: Se spală bine florile de soc și se lasă să se usuce. Se pune apa pe foc, iar când este fierbinte, se adaugă zahărul, timp în care se amestecă bine.

Se adaugă coaja rasă de la cele trei lămâi (cu coaja netratată după recoltare) și sucul stors. Se amestecă bine cu o lingură și se oprește focul. 

Se lasă deoparte până când se răcește complet, apoi se adaugă florile de soc. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă florile în sirop pentru 24 de ore, în frigider. 

După o zi, se amestecă din nou și se mai lasă încă trei zile la rece. La final, se trece siropul printr-o sită, astfel încât să fie îndepărtate florile. 

Se pune siropul într-o oală la fiert și se lasă până când dă în clocot. Se toarnă lichidul fierbinte în recipiente cu capac, bine sterilizate și se lasă la răcit. Peste iarnă, se păstrează într-o cameră răcoroasă și se servește cu apă minerală sau plată.

×
Subiecte în articol: sirop de soc flori de soc
Citește mai multe din Culinar
» Vezi toate știrile din Culinar
Cele mai noi știri
Parteneri
x close