Pandișpanul este un desert care te cucerește de la prima mușcătură, fiind pufos, parfumat și foarte gustos.
În trecut, gospodinele obișnuiau să prepare această prăjitură foarte des, datorită ingredientelor deloc complicate pe care le necesită această rețetă.
Combinat de fructe proaspete sau gem, pandișpanul este un adevărat deliciu, însă și varianta simplă poate fi la fel de reușită.
Pentru a obține un pandișpan pufos și aerat este foarte importantă cantitatea de făină adăugată, fiind una dintre greșelile care strică aluatul.
Prea multă făină poate duce la un pandișpan dens și uscat, împiedicând aluatul să crească înalt și să fie pufos, așa cum ne dorim.
O rețetă care grantează obținerea unui pandișpan cu o textură perfectă presupune adăugarea a numai trei linguri de făină.
Iată cum se prepară cel mai pufos pandișpan și care sunt ingredientele necesare.
Este nevoie de:
- 3 linguri mari făină
- 1 lingură mare amidon
- 240 g iaurt natur
- coaja rasă de la o lămâie
- o jumătate de linguriță sare
- 3 albușuri
- 3 gălbenușuri
- 5 linguri mari zahăr pudră
- 1 lingură mare zeamă de lămâie
Se începe prin a amesteca, într-un bol, gălbenușurile cu iaurtul, coaja de lămâie, amidonul, făina și sarea.
Separat, se bat albușurile până când se formează o spumă tare, adăugând treptat zeama de lămâie și zahărul pudră.
Compoziția obținută se adaugă treptat, cu ajutorul unei spatule și prin mișcări circulare, peste gălbenușuri.
Aluatul se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se așează într-un alt vas cu puțină apă și se lasă în cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 30 de minute.
După prima jumătate de oră, temperatura se reduce la 140 de grade și se mai coace pentru încă 30 de minute.
Când timpul s-a scurs, se oprește cuptorul, dar pandișpanul se mai lasă în interior încă 10 minute.
După ce a fost scos din cuptor și s-a răcit complet, pandișpanul poate fi pudrat cu zahăr sau servit după preferințe, notează delicatese.ro.