Antena 3 CNN Life Culinar Secretul fripturii de miel perfecte. Cu ce se unge carnea ca să fie gustoasă și fragedă

Secretul fripturii de miel perfecte. Cu ce se unge carnea ca să fie gustoasă și fragedă

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 09:23 23 Apr 2022 Modificat la 11:12 23 Apr 2022
friptura miel
Sursa foto: pixabay

O reţetă cu care nu veţi da greş este cea a regretatului gastronom Radu Anton Roman.

Ingrediente:

1 tavă suficient de mare

miel bun (6-8 kg) uşurat de cap şi gât, de măruntaie şi partea de jos a picioarelor

sare, piper

200 ml untdelemn

200 g unt

2 pahare vin alb

6 - 10 coroniţe de usturoi verde

o căpăţână de usturoi vechi  

Mod de preparare:  

Se pisează usturoiul. Mielul nu se spală, se şterge doar cu o ţesătură uscată pe din afară; pe dinăuntru se curăţă cu un şervet udat în apă cu oţet. Se freacă intens carnea cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei.

Se aşază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins şi, când sfârâie grăsimea, se potriveşte mielul cu spinarea în sus. Se înteţeşte focul. Se unge cât de des cu grăsime carnea pentru a deveni şi mai gustoasă până prinde crustă şi culoare.

Focul se domoleşte, acum coaja s-a format, se toarnă vinul peste carne, ne pregătim de o aşteptare activă de ungători cu ora (pentru că o să tot ungem vreun ceas friptura noastră cu tot ce e prin tavă şi cu câtă apă cere până intră uşor furculiţa).

Presarăm usturoiul peste carne şi sos, împodobim mielul pentru ultimul său drum cu coroniţele de usturoi verde şi-l mai lăsăm încă zece minute în cuptor, să se desăvârşească.

 

×
Etichete: miel Paste
x close