Rulada de spanac şi cremă de brânză este un preparat bogat în nutrienţi, absolut delicios şi uşor de pregătit.
Mai mult decât atât, rulada de spanac cu cremă de brânză este aspectoasă, ceea ce o face ideală pentru platourile cu aperitive de pe mesele festive.
Pentru un plus de savoare, rulada de spanac se poate umple cu orice cremă de brânză, dar şi cu alte ingrediente precum somon sau ardei.
Ingrediente ruladă de spanac
- 3 ouă;
- 100 g făină;
- 10 g praf de copt;
- 400 g spanac;
- 400 g cremă de brânză;
- opţional: somon sau ardei gras.
Mod de preparare ruladă de spanac cu cremă de brânză
Pentru început, spanacul se va da prin blender până când acesta devine o pastă moale. După ce spanacul a ajuns la consistenţa dorită, se vor pune gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Separat se vor bate albuşurile împreună cu un praf de sare până când acestea devin spumă.
După ce albuşurile au devenit spumă, treptat, cu ajutorul unei linguri din lemn, se adaugă puţin câte puţin peste compoziţia de spanac. Ritmul de amestecare este lent, astfel încât compoziţia să rămână aerată la final.
După incorporarea albuşurilor în compoziţia de spanac, se va tapeta o tavă cu hârtie de copt, adăugându-se compoziţia de spanac nivelată uniform.