Antena 3 CNN Life Culinar Reţetă tobă la sticlă fără gelatină. Trucul secret pe care nu multe gospodine îl folosesc

Reţetă tobă la sticlă fără gelatină. Trucul secret pe care nu multe gospodine îl folosesc

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 10:00 15 Dec 2023 Modificat la 10:00 15 Dec 2023
reteta toba sticla fara gelatina truc secret
Reţetă tobă la sticlă fără gelatină. Trucul secret pe care nu multe gospodine îl folosesc Sursa foto: RetetaUsoare.ro

Toba de casă se numără printre preparatele tradiţionale care nu lipsesc de pe mesele românilor de sărbători.

Reţeta pentru toba de casă nu necesită multă experienţă, ci doar răbdare, proporţii potrivite de ingrediente şi folosirea unui truc secret pe care nu multe gospodine îl folosesc atunci când pregătesc acest preparat tradiţional.

Mai mult decât atât, acum există o alternativă la membrana pentru tobă: sticla de plastic. Cu ajutorul acesteia, feliile de tobă vor fi perfect rotunde.

Aşadar, pentru un festin cât mai îmbelşugat, iată cea mai bună reţetă de tobă de casă. 

Ingrediente tobă de casă

  • 700 g şoric copt;
  • 3 bucăţi de urechi de porc;
  • 300 g piept de porc;
  • 3 bucăţi rinichi porc;
  • 2 bucăţi picioare porc;
  • 2 bucăţi limbă de porc;
  • 400 g spată de porc;
  • 500 g ficat de porc.

Condimente tobă de casă

  • boabe de piper;
  • piper proaspăt măcinat;
  • foi de dafin;
  • 2 buc usturoi;
  • sare dupa gust;
  • enibahar şi coriandru.

Mod de preparare tobă de casă. Trucul secret pe care nu multe gospodine îl folosesc

Toată carnea de porc se pune într-un vas mare de apă rece cu oţet şi se lasă timp de 60 de minute. După aceste minute, măruntaiele se vor pune iar sub jetul de apă rece.

După ce carnea a fost din nou spălată, toate ingredientele pentru toba de casă se pun la foc, într-o oală suficient de mare, de aproximativ 8 litri. 

Se lasă să dea în clocot, se ia spuma şi apoi se pun sarea, foile de dafin şi piperul boabe. Se lasă la fiert aproximativ 2 ore.

În tot acest timp, stomacul porcului se pune în apă rece cu oţet. După ce toată carnea a fiert, se taie bucăţele mici care se amestecă cu sare, piper măcinat şi puţină zeamă în care au fiert.

Se pune întreaga compoziţie în stomacul curăţat, se coase, se fac câteva găuri cu o croşetă şi se pune din nou la fiert în apa în care au fiert iniţial ingredientele.

Se lasă aproximativ 30 de minute. După cele 30 de minute, se scoate toba de porc pe un suport de lemn şi se aşază deasupra alt suport de lemn peste care se aşază greutăţi. Toba de casa se lasă să se răcească aşa până a doua zi.

×
Etichete: tobă
Parteneri
x close