Acest sos este ideal pentru șnițele, cartofi prăjiți, pește, salate sau alte mâncăruri care au nevoie de un plus de savoare.
Ingredientul principal pentru a face acest sos este usturoiul, fiind vorba despre un preparat cu mult mai gustos decât celebrul mujdei.
Deși usturoiul nu este tolerat de toți oamenii, acesta aduce numeroase beneficii sănătății, având proprietăți uimitoare.
Pe lângă efectele pozitive pe care usturoiul le are asupra organismului, gustul pe care îl oferă preparatelor este de neegalat.
Iubitorii de usturoi vor adora această rețetă, mai ales că se prepara rapid și foarte ușor.
În plus, este nevoie doar de patru ingrediente, care există în orice bucătărie.
Ingrediente:
- patru căței de usturoi
- 200 g iaurt grecesc
- două linguri de ulei
- un praf de sare
Usturoiul trebuie să fie mărunțit foarte bine, așa că se trece printr-o presă specială. Peste usturoiul mărunțit se presară praful de sare și se amestecă foarte bine.
Se adaugă apoi uleiul, puțin câte puțin (ca la maioneză), și se amestecă permanent. Uleiul va fi adăugat în fir subțire, nicidecum întreaga cantitate.
Împreună cu uleiul, usturoiul va forma o pastă perfectă, legată și groasă. Peste această pastă se adaugă iaurtul grecesc, se amestecă bine, iar sosul este gata să fie servit împreună cu preparatele preferate.
Iaurtul grecesc va face ca acest sos să aibă un gust rafinat, reducând intensitatea usturoiului.