Antena 3 CNN Life Culinar REȚETĂ. Piept de rață în sos de portocale cu orez, o rețetă delicioasă și ușor de preparat

REȚETĂ. Piept de rață în sos de portocale cu orez, o rețetă delicioasă și ușor de preparat

<1 minut de citit Publicat la 23:53 17 Mai 2019 Modificat la 23:53 17 Mai 2019
o_1db3p33i4st31bfn19tr2a4r1b8.jpeg
Sursa foto: foto- Pexels

REȚETĂ. Chiar și cel mai aromat și fraged piept de rață are nevoie de un sos la fel de bun pentru o masă perfectă. Există multe opțiuni, dar dacă doriți ceva răcoritor, ideal cu sezonul acesta, încercați rață cu sos de portocale și orez. Este o rețetă des întâlnită în restaurante, dar acum o puteți prepara și voi acasă. 

REȚETĂ. INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 2 piepturi de rață
  • sare
  • piper
  • o jumătate de cană de cognac
  • o jumătate de cană de sos de soia
  • 2 linguri de miere

REȚETĂ. MOD DE PREPARARE

1. Mai întâi decojiți portocalele, apoi feliați-le și stoarceți sucul. 

2. Faceți niște tăieturi superpiciale pe piepturile de rață și condimentați-le cu sare și piper.

3. Puneți rața pe o tigaie și dați drumul la foc la o temperatură scăzută. 

4. Prăjiți rața pe fiecare parte. Aproximativ 5 minute pe fiecare parte. 

5. Separat, preparați sosul. Încălziți o cratiță micuță, adăugați cognacul , sosul de soia, coaja de portocale, sucul de portocale și mierea. 

8. Lăsați-l să se topească până când se transformă în culoarea caramel. 

9. Apoi turnați sosul peste rață, lăsați-le să se răcească timp de aproximativ 5-10 minute și le puteți servi. 

Pentru pieptul de rață cu sos de portocale, garnitura ideală este orezul. 

×
x close