REȚETĂ. Chiar și cel mai aromat și fraged piept de rață are nevoie de un sos la fel de bun pentru o masă perfectă. Există multe opțiuni, dar dacă doriți ceva răcoritor, ideal cu sezonul acesta, încercați rață cu sos de portocale și orez. Este o rețetă des întâlnită în restaurante, dar acum o puteți prepara și voi acasă.
REȚETĂ. INGREDIENTE:
- 2 portocale
- 2 piepturi de rață
- sare
- piper
- o jumătate de cană de cognac
- o jumătate de cană de sos de soia
- 2 linguri de miere
REȚETĂ. MOD DE PREPARARE:
1. Mai întâi decojiți portocalele, apoi feliați-le și stoarceți sucul.
2. Faceți niște tăieturi superpiciale pe piepturile de rață și condimentați-le cu sare și piper.
3. Puneți rața pe o tigaie și dați drumul la foc la o temperatură scăzută.
4. Prăjiți rața pe fiecare parte. Aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
5. Separat, preparați sosul. Încălziți o cratiță micuță, adăugați cognacul , sosul de soia, coaja de portocale, sucul de portocale și mierea.
8. Lăsați-l să se topească până când se transformă în culoarea caramel.
9. Apoi turnați sosul peste rață, lăsați-le să se răcească timp de aproximativ 5-10 minute și le puteți servi.
Pentru pieptul de rață cu sos de portocale, garnitura ideală este orezul.