Antena 3 CNN Life Culinar Reţetă pască în trei straturi. Cel mai impresionant desert de pe masa de Paşte

Reţetă pască în trei straturi. Cel mai impresionant desert de pe masa de Paşte

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 10:00 13 Apr 2023 Modificat la 10:00 13 Apr 2023
reteta pasca trei straturi desert paste
Reţetă pască în trei straturi. Cel mai impresionant desert de pe masa de Paşte Sursa foto: Miremirc.ro

Pasca este o reţetă tradiţională specifică sărbătorii de Paşte.

În tradiţia evreiască pasca este poreclită pâinea săracilor din cauza faptului că evreii săraci continuau să o mănânce şi după Sărbătoarea Paştelui.

Pasca se pregăteşte întotdeauna în ajunul Învierii. Aceasta este un simbol al sacrificiului lui Iisus Hristos.

De multe ori, credincioşii duc pasca la biserică pentru a fi împărţită la slujba Învierii.

Citeşte şi: Reţetă tradiţională drob de Paşte. Trucul care îl face cremos şi fraged

Reţetă pască în trei straturi. Cel mai impresionant desert de pe masa de Paşte

Ingrediente pască în trei straturi

Pentru stratul de brânză:

  • 4 ouă;
  • 150 g zahăr;
  • 20 g zahăr vanilat;
  • 3 linguri făină;
  • 600 g branză de vaci;
  • 100 g stafide.

Pentru stratul de smantana folosim:

  • 4 gălbenuşuri
  • 150 g zahar pudră;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 500 g smântână de minim 30 % grasime;
  • 40 g făina;
  • 3 linguri cacao.

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri;
  • 150 g zahăr;
  • 10 linguri nucă măcinată.

Mod de preparare reţetă pască în trei straturi

Modul de preparare pentru reţeta de pască în trei straturi este foarte uşor. Astfel că, pentru început, se mixează ouăle cu zahărul până când se dublează volumul şi se adaugă făină.

Se amestecă cu grijă şi se adaugă şi brânza şi stafidele. Compoziţia se toarnă într-o detaşabilă cu diametrul de 23 cm sau chiar 24 cm. Se pune la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Pentru cel de-al doilea strat se mixează foarte bine gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, până când avem o cremă spumoasă. Se adaugă smântâna, apoi se incorporează treptat făina. Se amestecă cu cacaua cu mare grijă. 

După ce cele 40 de minute au expirat, se scoate forma din cuptor şi se toarnă compoziţia de smântână peste stratul de brânză. Se nivelează totul şi se pune la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

Ulterior, se mixează albuşurile spumă şi se adaugă zahărul. În bezeaua rezultată se pune nuca măcinată. Se scoate iar forma din cuptor şi se adaugă bezeaua. Stă şi ea la cuptor 30 de minute, la 170 de grade. După cele 30 de minute, se scoate pasca şi se scoate inelul. 

×
x close